Modern Pentatlonda Malatya Hasan Hüseyin Öner'e Destek Verecek

Pelit Yüzme Kulübü Başkanı Cafer Kenan Top, Modern Pentatlon Federasyonu’nda yönetici olarak görev yapan Konyalı iş adamı Hasan Hüseyin Öner’in federasyon başkanlığı adaylığını desteklediğini açıkladı.

Modern Pentatlonda Malatya adına sporcu yetiştiren ve bugüne kadar önemli başarılara imza atan Pelit Yüzme Spor Kulübü’nün Başkanı Cafer Kenan Top, Hasan Hüseyin Öner’in Modern Pentatlon camiasına katkı sunacak bir isim olduğunu söyledi.



“Federasyonumuza katkı sağlayacağını düşünüyorum”

Yaptığı yazılı açıklamayla, adaylığını açıklayan Hasan Hüseyin Öner’i Malatya Pentatlon camiası olarak desteklediklerini kaydeden Cafer Kenan Top, Federasyonda 4 yıldır yöneticilik yapan ve bu süreçte birçok şeye şahit olan ağabeyimizin federasyonumuza katkı sağlayacağını düşünüyorum. İyi ve kötü günlerin ardından başkanlığa aday olduğunu söyleyen Öner, herkesin da sevdiği bir isim. Hasan Hüseyin Bey bu dönemde ne kadar ceza almış antrenör, sporcu varsa hepsine kaybedilmiş haklarını itibarları birlikte iade edeceğini söylemiştir. Bu karanlık dönemde yüzümüzü güldüren en önemli olay elbette ki İlke Özyüksel’imizdir. Bütün engellemelere rağmen bu kızımız çok zor bir olayı Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç ve Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan ve genel müdür yardımcılarının destekleriyle başarmıştır. Gönül isterdi ki 2016 Rio Olimpiyatları’na 1 sporcu değil, birden fazla sporcu gitseydi. Bu duygu ve düşüncelerle 24-25 Eylül 2016 tarihleri arasında yapılacak olan Modern pentatlon Federasyonu başkanlığına aday olan Hasan Hüseyin Öner’i destekleyeceğimizi herkesin bilmesini isterim. Türkiye genelinde bu branşta sporculara ve antrenörlere yapılan haksızlıkları biliyorum. İşte bu yüzden ayrıştırıcı değil birleştirici bir federasyon arzuluyoruz.” diye konuştu.

Kaynak: İHA