Bilecikspor Eski Antrenörü Fatih Savak 3 Yılını Değerlendirdi

Birinci Amatör Küme takımlarından Bilecikspor macerasına son veren Antrenör Fatih Savak, geride bıraktığı 3 sezonun değerlendirmesini yaptı.

2015-2016 futbol sezonunda Bilecikspor’un antrenörlüğünü yapan Fatih Savak, İHA muhabirine yaptığı açıklamada 3 sezonluk Bilecikspor macerasında kulübün adına, tarihine ve taraftarına layık olmaya çalıştığını belirtti.

Yeni sezon öncesinde Başkan İsmail Cinoğlu ile görüşmeler sonrasında kulüpten ayrıldığını ifade eden Savak, geride bıraktığı yıllarda birlikte çalıştığı isimlere teşekkür etti. Savak, "Bu süreçte yine benimle birlikte çalışan bir telefonumla sorgusuz takıma katılmayı kabul eden tüm futbolcu arkadaşlarıma, benim her zaman yanımda olan bana ‘İmparator’ yakıştırmasını yapıp tribünlere çağıran beni onurlandıran, gururlandıran büyük Belekoma taraftarına da sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Herkes hakkını helal etsin. İlk sezon Bilecikspor başına geçmemi istediklerinde 23 yaşında biri için böyle bir teklifle beni gururlandırdı. O zaman Bilecikspor 5 sezondur 2. Amatör’de mücadele etmiş ve 1. Amatör Lig’e bir türlü çıkamamıştı. Takıma dışarıdan 4-5 takviye oyuncu getirerek ilk sezon ligi şampiyon tamamladık ve 5 sene sonunda 1. Amatör Lige çıktık. 2 senedir de Bilecik 1. Amatör mücadelemi sürdürerek takımın için canla başla mücadele etmeye çalıştım” dedi.

"Bir kesimin sosyal medyada ve başka yerlerde yaptığı yorumlara kırıldım"

Görevden ayrıldığı için bazı kesimlere kırgın olduğunu aktaran Savak, "Kimsenin şampiyonluk beklemediği ve bizim azmimizle gerçek taraftarımızın desteğiyle şampiyonluk yarışına girdiğimiz ama son maçta kaybettiğimiz şampiyonluktan sonraki beni belli bir kısım çok ağır eleştirdiler. O belli bir kesimin sosyal medyada olsun, sağda solda olsun yapmış oldukları acımasız yorumlara kırıldım. Ortada başarıyı görmezden gelen, azmimizi görmezden gelen bazı yorumlara da kırıldım açıkça. Çünkü kesinlikle bu yorumları hak etmediğimizi düşünüyorum ama futbol böyle bir oyun. Zaten bizde bunu kabullendik, hak etmesek bile yorumları görmezden gelmeye çalıştık. Çünkü bazı gerçekler vardı antrenman sahamızın yok, imkanları kısıtlı, takımımız 13-14 kişiden oluşuyordu, malzememiz topumuz neredeyse yok denecek kadar azdı, ama o dönem bunları tabi ki anlatmak zordu çünkü herkes şampiyonluk beklerken nasip olmadı. Tabi ki gerçek taraftarlarımız bizim her şartta yanımızdaydı bize en çok bu güç verdi sustuk sessiz kaldık. Başka bir kırgınlığım kimseye yok benim tekrar herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

“Bir ipte iki cambaz oynamaz”

3 sezonluk Bilecikspor macerasının ardından yeni sezon için görüştüğü takımların olduğunu aktaran Fatih Savak, tekliflere de açık olduğunu ve daha yapacak çok işinin bulunduğunu belirtti.

Takımdan neden ayrıldığını anlatan Savak şunları dile getirdi:

"Geçtiğimiz sezon bu konuyu Başkan İsmail Cinoğlu ile görüşmüştük. Kendisi bana ’Seneye Hasan hocayla görüşelim birlikte çalışırsınız.’ demişti. Hasan hocamı istediğini ben zaten biliyordum ama o dönem bunu bile bile çalıştım. Çünkü benim yapmam gereken bir görevim vardı. Biz söz vermiştim İsmail başkan o yüzden lig sonuna kadar görevimizi tamamladım. Fakat tabi ki sorarsanız etik mi? değil bu durumu diye, bile bile her hoca görevde durmaz aslında. Ama kırgın mısın derseniz değilim çünkü bunu bile bile sezonu tamamladım yani kendi istediğimle kimsenin zorlamasıyla kalmadık kulüpte. Hasan hoca çok saygı duyduğum bir hocam bir ağabeyim fakat birlikte çalışma imkanımız olmadı. Bu sene ikimiz olsaydı bu belki de bizim iyi ilişkilerimize zarar verebilirdi. Daha önce denedik bir ipte iki cambaz oynamazmış, bu bizim ağabey kardeş ilişkilerimizi zedelerdi belkide eminim Hasan hocamda benim gibi düşünüyordur.”

“Bilecikspor’un ihtiyacı olan tek şey altyapı”

Bilecikspor’un ihtiyacı olan tek şeyin altyapı olduğunu söyleyen Fatih Savak gelecek için altyapının kurulması gerektiğini ifade etti.

Savak, "Benim kendi düşüncem altyapısı olmayan kulüpler geçici ve devamlı olmayan başarılara mahkum kalır. İnşallah bu konuyla başkanımız özel olarak ilgilenir. Bundan sonraki dönemde Bilecikspor’a başarılar diliyorum. İnşallah hedeflenen başarılara ulaşırlar en büyük temennim bu. Çünkü biz Bilecikliyiz ve Bileciksporluyuz. Bu kulübün başarısı hepimizi gururlandırır mutlu eder. Hasan hocamla her zaman irtibat halinde olduk, sezon içinde olsun antrenmanlarda olsun bana her zaman destek verdi. Bende kendisinin her zaman başarılı olmasını gönülden istiyorum. Hocamız olarak kendisine rakip olmak bana her zaman gurur ve heyecan verdi kendisine karşı galip geldiğim 2 mücadelede de gelip elimi sıkıp tebrik etmesi bile onun ne kadar karakterli ve egolarını aşmış biri olduğunu gösterir. Bugün Bilecikspor kulübünden içeri girdiğimde duvardaki resmimi görünce gururlanıyorum, küslük olmadan ayrıldığım için gururlanıyorum, imparator diye bağırarak çağrıldığım tribünleri hayal edince gururlanıyorum, Allah destek veren vermeyen herkesten razı olsun şükürler olsun ki geldiğim gibi karakterimden kişiliğimden ödün vermeden gidiyorum” dedi.

Kaynak: İHA