ESOGÜ İlahiyat Fakültesi Spor Kulübü Kuracak

ESOGÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın: 'Öğrenci spor kulüpleri ve takımları oluşturmaya çalışıyoruz.'

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) İlahiyat Fakültesi, boks, güreş, halter, koşu, karate ve tekvando gibi spor dallarında öğrenciler yetiştirmek için kulüp ve takım oluşturulacak.

ESOGÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin çeşitli illerinde bulunan ilahiyat fakültelerindeki öğrencilerin spora ilgi duyduğunu ve çeşitli madalyalar alarak hem üniversitelerini hem de ülkelerini temsil ettiklerini söyledi.

ESOGÜ İlahiyat Fakültesi içerisindeki öğrencilerinde spora ilgi duyduklarını aktaran Aydın, şöyle konuştu:

'İlahiyat fakülteleri ve yüksek İslam enstitülerinin geleneğinde spora büyük önem verilmiştir. Boks, güreş, halter, koşu, karate ve tekvando gibi spor dallarında öteden beri çeşitli başarılar elde edilmiştir. Öğrenci spor kulüpleri ve takımları oluşturmaya çalışıyoruz. Optisyenlik Bölümü öğrencisi Canberk Ertan 2012 yılında Üniversitelerarası Boks Şampiyonası'nda Türkiye birincisi oldu. 2013'te Tıp Fakültesi öğrencisi Hacer Karakaya Türkiye üçüncüsü oldu. İlahiyat öğrencisi Mustafa Öztürk 2015 yılı Türkiye üçüncüsü olurken, Tarih Bölümü öğrencisi Nevval Cavcı da 2016 yılı Türkiye ikincisi olmuştur.'

Aydın, ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen'e spora verdiği destekleri için teşekkür etti.

Kaynak: AA