Kütahya ASKF'nin Yeni Hizmet Binası Törenle Açıldı

Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nun (ASKF) yenilenen hizmet binası düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Alipaşa Mahallesi Dumlupınar Stadyumu arkasındaki açılış töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Vali Şerif Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, sporun barış, sevgi ve kardeşlik olduğunu söyledi.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun sadece futbolu temsil etmediğini, diğer amatör spor branşlarının da çatısı konumunda olduğunu dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

'Sporun tabana yayılması, gençlerimizin kötü alışkanlıklardan alınarak spora kanalize edilmesi için bu işlerin amatör ruhla yapılması gerekiyor. Bunu yapan çok başarılı arkadaşlarımız var. Burada bize düşen görev bu altyapıyı oluşturmak. Bugün Kütahya'da futbol sahası olarak toprak saha kalmadı. Gerek çim gerekse sentetik çimlerle sahalarımızı yeniledik. Tüm ilçelerimizde bunu tamamladık. Merkezde ilk defa bugüne kadar beklide Kütahya'da yapılmayan bir şeyi yapmaya başladık. İl Özel İdaresi kaynaklarıyla semt sahaları yapmaya karar verdik. Bunun dışında mevcut spor kompleksimizin yetersiz kalmasından dolayı Akkent Mahallemizde içinde yüzme havuzu da olan bir spor kompleksinin yapımı için çalışma başlattık.'

Türkiye Amatör Spor Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Düşmez ise sporun Türkiye'de birlik ve beraberliği pekiştiren önemli bir olgu olduğunu belirtti.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonları olarak 81 ilde faaliyet gösteren bir kuruluş olduklarını ifade eden Düşmez, 'Bugün Iğdır'da, Edirne'de, Antalya'da, Kilis'te yani her yerde federasyonumuz var. 81 ilin yan yana gelmesiyle Türkiye'nin en büyük kuruluşu olan Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu oluşuyor. Hemen hemen kendimize ait binamız olmayan federasyonumuz da yok. Biz konfederasyon olarak futbol ile anılırız ama sadece futbolu temsil etmiyoruz. Basketbol, voleybol, tekvando ve diğer tüm branşlarda federasyon seçimlerine katılım hakkımız var hem de bünyemizde üyemiz olan futbol dışı kulüplerimiz var. Futbol belki çoğunlukta ama tüm branşları destekleyip kucaklayacağımızı da ifade ediyoruz.' diye konuştu.

Kütahya ASKF Başkanı Murat Cengiz de binanın yapımında ve hazırlanmasında emeği geçenlere ve açılışa katılan herkese teşekkür ettiğini kaydetti.

ASKF hizmet binasının açılışı, okunan duanın ardından kurdele kesimi ile yapıldı.

Kaynak: AA