Geleneksel Darıca Cirit Şöleni

Darıca Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlen Geleneksel Darıca Cirit şöleni vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Darıca Belediyesi tarafından cirit sporunu yaşatmak ve gençlere tanıtmak amacıyla bu yıl beşincisi düzenlenen Geleneksel Darıca Cirit Şöleni, renkli görüntülere sahne oldu.

Piri Reis Mahallesi'ndeki alanda düzenlenen müsabakalarda Çayırova Anadolu, Manisa Selendi Zafer, Uşak Susuz Ören ile Uşak Akse Atlı Spor kulüpleri mücadele etti.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ve renkli görüntülerin yaşandığı müsabakalar sonucunda Çayırova Atlı Spor Kulübü birinci, Uşak Akse Atlı Spor Kulübü ikinci, Manisa Selendi Zafer Atlı Spor Kulübü ve Uşak Susuz Ören Atlı Spor Kulübü de üçüncü oldu.

Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmaların sonunda takımlara kupaları verildi.

Kupa töreninde konuşan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, amaçlarının cirit sporunu yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak olduğunu söyledi.

Unutulan değerleri hatırlamak ve yaşatmak adına yaptıkları bu tür etkinliklerin vatandaşların arasındaki birlik ve beraberliğin de artmasına vesile olduğunu vurgulayan Karabacak, 'Darıca Belediyesi olarak düzenlediğimiz sosyal ve kültürel etkinlikler sayesinde hem insanımıza hoşça vakit geçirmeyi hem de insanımız arasındaki birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmeyi amaçlıyoruz.' diye konuştu.

Kaynak: AA