Judo Yıldızlar Türkiye Şampiyonası Başladı

Sakarya'da düzenlenen şampiyonada 70 ilden 800 sporcu mücadele ediyor Judo Federasyonu Başkanı Uysal: 'Amacımız, sporcuları 15 yaşından itibaren ümitler kategorisine, oradan da Avrupa Şampiyonası'na yollamak'.

Türkiye Judo Federasyonunca düzenlenen Yıldızlar Türkiye Şampiyonası, Sakarya'da başladı.

Serdivan ilçesindeki Sakarya Spor Salonu'nda gerçekleştirilen şampiyonaya 70 ilden katılan 800 sporcu, birbirleriyle kıyasıya mücadele ediyor.

Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonaya çok iyi başladıklarını ve ilk günün tamamlandığını söyledi.

Müsabakaların iki gün daha devam edeceğini dile getiren Uysal, 'Yıldızlar yaş kategorimiz 13-14 yaş arası. Bu şampiyonada ilk ikiye giren sporcuları, milli takım kampına alıyoruz. İlk defa milli takıma girecek olan sporcularımız var. Geçen yıl giren sporcularımız Balkan Şampiyonası'nda yarışacak. Amacımız, sporcuları 15 yaşından itibaren ümitler kategorisine, oradan da Avrupa Şampiyonası'na yollamak. Turnuvaya çok iyi başlangıç yaptık.' diye konuştu.

Uysal, federasyon olarak hedeflerinin judo altyapısını tüm illere yaymak olduğunu ve burada yetişen elit sporcularla Avrupa, dünya ve olimpiyat oyunlarında madalya almak olduğunu kaydetti.

Judo Federasyonu Başkanı Uysal, 7 sporcunun 4 sıklette Brezilya'da yapılacak oyunlarda madalya mücadelesi vereceğini ve burada yakalanacak başarının kendilerini memnun edeceğini sözlerine ekledi.

Şampiyona, pazar günü sona erecek.

Kaynak: AA