Engelli Bilek Güreşçisi Avrupa Şampiyonu

Engelli Bilek Güreşçisi Burunlular, gözünü 4 ay sonra Bulgaristan’da yapılacak olan dünya şampiyonluğuna dikti.

Çanakkale'de geçirdiği trafik kazasının ardından ayaklarını kullanamaz hale gelen ve 5 yıl önce başladığı bilek güreşinde milli takıma seçilen Ümit Burunlular, gözünü 4 ay sonra Bulgaristan’da yapılacak olan dünya şampiyonluğuna dikti.

Türkiye Sakatlar Derneği Çanakkale Şube Başkanlığı görevini de yürüten Burunlular, iki ay önce Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından Karabük'te düzenlenen Türkiye Bedensel Engelli Bilek Güreşi Şampiyonası'nda 75 kilogram ve üzeri oturarak ağır sıklet kategorisinde, Türkiye şampiyonu oldu.

Bu derecesiyle milli takıma seçilen Burunlular, 21-29 Mayıs tarihleri arasında Romanya’nın Başkenti Bükreş’te yapılan Avrupa Engelliler Bilek Güreşi Şampiyonası'nda 75 kilogram ve üzeri sol kolda Avrupa şampiyonu oldu.

Burunlular, yaptığı açıklamada, Romanya'da Çanakkale'yi ve Türkiye'yi başarıyla temsil ettiğine belirtti.

Burunlular, 'Türkiye 2016 Bilek Güreşi Şampiyonası'nda birinci olduktan sonra Avrupa şampiyonası için Romanya Bükreş’te Çanakkaleli sporcu olarak Türkiye’nin bayrağını dalgalandırdık ve Avrupa şampiyonu olduk. Allah nasip ederse 4-5 ay içerisinde Bulgaristan’da yapılacak olan dünya şampiyonasına arkadaşlarımızla beraber bayrağımızı dalgalandırmak ve Çanakkaleli bir dünya şampiyonu çıkarmak istiyoruz.' diye konuştu.

Burunlular, bu sporu devam ettirmek için sponsor desteğinin şart olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

'Çanakkale’de hem bu sporu yapabilmek için bir salon olmadığını ve tekerlekli sandalyede olduğumuzdan dolayı engelli olduğumuz için çok sıkıntı yaşıyoruz. Sponsor sorunumuz var. Bu konuda eğer bize destek olacak olan arkadaşlarımız varsa bize destek olmaları takdir de onlara bu konuda neler yapabileceğimizi göstereceğiz. Biz, şu anda imkansızlıklarla bu işi yapıyoruz. Eğer böyle bir imkan olursa o zaman daha kaliteli ve güzel işler yapabiliriz. İnşallah Ekimdeki dünya şampiyonasından sonra akabinde olimpiyatlara da katılmayı istiyoruz.'

Kaynak: AA