Zıpkınla Balık Avı Türkiye Şampiyonası Muğla'da Yapılacak

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Zıpkınla Balık Avı Kulüplerarası Türkiye Şampiyonası final müsabakaları Fethiye’de yapılacak.

İzmir Foça'da 14 Mayıs’ta, Çanakkale'de ise 28 Mayıs’ta yapılan eleme yarışmalarında en yüksek puanı alan 16 kulüp ve sporcuları, 'Türkiye’nin şampiyon avcısı' unvanı için denizin altında 5 saat kıyasıya mücadele edecek.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından gerçekleştirilen Türkiye Şampiyonası final müsabakalarının açılışı yarın Beşkaza Meydanı’nda gerçekleştirilecek.

Cumartesi günü kulüp sporcuları, denize açılarak nefes kesen bir mücadeleye girecekler. Avlanan balıkların tartı ve puan işlemlerinin ardından aynı gün Türkiye Şampiyonu kulüp ve sporcuları ile dereceye girenlere Beşkaza Meydanı’nda düzenlenen törenle madalyaları verilecek.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, yazılı açıklamasında, avlanan balıkların Muğla ve ilçelerindeki sosyal yardım kuruluşlarına bağışlanacağını bildirdi.

Zıpkınla balık avının TSSF’nin önemli spor branşlarından biri olduğunu vurgulayan Özen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“5 saat süren yarışmada sporcular suyun altında nefeslerini tutarak zor şartlarda en yüksek puanı toplamak için zıpkınlarını kullanacak. Bu spor dalının amacı, balık avının bir spor olduğunu anlatmak, sualtı zenginliğimizi insanlara göstermektir. Yerel yönetimlerin bu anlamda verdiği desteğe gerçekten minnettarız. Final müsabakalarına kalmayı başaran ve mücadele edecek olan tüm kulüp ve sporcularına, bu amaca yaptıkları katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.”

-Finaller sonunda milli takım kadrosu belirlenecek

Özen, finallerde en iyi dereceyi elde ederek milli takım kadrosunu oluşturacak sporcuların 15-19 Eylül’de Yunanistan’da gerçekleşecek Zıpkınla Balık Avı Dünya Şampiyonasına katılacağını ifade etti.

Kaynak: AA