Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor'un sporcusu Mustafa Göksel, gelecek ay İtalya'da düzenlenecek şampiyonada Türkiye'nin başarısı için ter dökecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor krosçusu Mustafa Göksel, 2 Temmuzda İtalya'da düzenlenecek Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonasına katılacak.

Kulüp Başkanı Ali Yeşildal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye Atletizm Federasyonunun (TAF) Aroma A.Ş işbirliğiyle düzenlediği 9. Aroma Akseki Dağ Koşusu'nda yarışan sporcularının 'genç erkekler' kategorisinde 2. olduğunu hatırlattı.

Genç krosçunun bu başarısıyla gelecek ay İtalya'da yapılacak Avrupa Dağ Koşusunda mücadele etme hakkı kazandığını hatırlatan Yeşildal, atletizmin tüm branşlarında altyapıdan gelen genç bir ekibe sahip olduklarını söyledi.

Yeşildal, sahip oldukları bu genç ekiple gelecekte üst düzey yarışmalarda önemli başarılar elde edeceklerini dile getirerek, 'Bunun güzel örneklerinden biri de genç krosçumuz Mustafa'dan geldi. Azmi sayesinde, Türkiye ikincisi olarak Avrupa Şampiyonasında ülkemizi, ay yıldızlı bayrağımızı temsil etmenin haklı gururunu yaşayacak.' diye konuştu.

Genç krosçunun ailesini ve antrenörünü tebrik eden Yeşildal, Mustafa'nın İtalya'dan madalyayla döneceğine inandığını ifade etti.

Mustafa Göksel de hem kendisine olan güveni boşa çıkarmamak hem de Türkiye'yi başarıyla temsil etmek için elinden gelen gayreti göstereceğini kaydetti.

Kaynak: AA