Fatih Terim'in 11'i hazır

10 Haziran - 10 Temmuz tarihleri arasında Fransa'da düzenlenecek Euro 2016'da mücadele edecek Milli Takımımızın 11'i şekillenmeye başladı.

Fatih Terim'in 11'i hazır
Avrupa Şampiyonası'ndaki 11'ini kafasında şekillendiren Fatih Terim, oyuncularına “En önemli kozumuz duran toplar” dedi.

VOLKAN VE BURAK'I 11'DE DENEDİ

Önceki gün 23 kişilik Avrupa Şampiyonası kadrosunu açıklayan Türkiye Futbol Direktörü Terim'in gruplarda sahaya süreceği kadro da aslında belli... Başarılı teknik adam, Antalya'daki son iki taktik idmanında Fransa'da forma vermeyi planladığı ilk 11'ini ortaya koydu. Forvette Burak ile Cenk arasında karar verecek olan Terim, Oğuzhan'ın yerine Volkan Şen'e de as kadroda şans verdi.

Fatih Terim'in 11'i hazır

DURAN TOPLAR ÖNEMLİ

TERİM, “Euro 2016'da en önemli kozlarımızdan biri duran top organizasyonları olacak. Ceza alanına çok etkili girebiliyoruz. Giremediğimiz zaman da faul almamız gerekli. Çünkü Arda Turan, Oğuzhan, Selçuk ve Hakan Çalhanoğlu gibi etkili oyuncularımız var. Eskiden yan top zaafiyeti, duran toplarda zayıfız derdik. Şimdi o tabloyu tersine çevirdik” dedi.

Fatih Terim'in 11'i hazır

5 ÖNEMLİ KURAL

Ayrıca EURO 2016 kadrosunu belirlediği 23 kişilik takımına taktik çalışmasında isteklerini sıraladı:

1- İyi ve bol pas yapın.

2- Tempolu ve çabuk oynayın.

3- Hücuma hızlı düşünerek kalkın.

4- Top rakipteyken pozisyon hatası yapmayın.

5- Eksik adamla yakalanmayın.

Fatih Terim'in 11'i hazır

İŞTE TERİM'İN FRANSA'DAKİ MUHTEMEL 11'İ

Volkan Babacan, Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Hakan Balta, Caner Erkin, Ozan Tufan, Oğuzhan Özyakup, Selçuk İnan, Hakan Çalhanoğlu, Arda Turan, Burak Yılmaz