Eskişehir'de 'Muhammed Ali' unutulmadı

ESOGÜ İlahiyat Camii avlusunda kılınan gıyabi cenaze namazına, üniversiteli boksörler yanlarında getirdikleri boks eldivenleriyle katıldı.

Solunum yollarındaki rahatsızlık nedeniyle 74 yaşında hayatını kaybeden ABD'li efsanevi boksör Muhammed Ali için Eskişehir'de gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cuma namazının ardından, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) İlahiyat Camii avlusunda kılınan gıyabi cenaze namazına ESOGÜ İlahiyat Fakültesi Öğrenci Konseyi ve ESOGÜ Boksörleri'nin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

ESOGÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gıyabi cenaze namazını son dönemlerde yaşanan terör olaylarında hayatını kaybeden şehitler ve efsane boksör Muhammed Ali için kıldıklarını söyledi.

Aydın, Muhammed Ali'nin tüm dünyada Müslümanları temsil ettiğini ve insanların kalbinde unutulmaz bir yere sahip olduğunu dile getirdi.

Eskişehir'de 'Muhammed Ali' unutulmadı

'ONUN YUMRUĞU MAZLUMLARIN YUMRUĞU OLDU'


Muhammed Ali'nin İslam için yaptığı çalışmaların örnek alınması gerektiğini vurgulayan Aydın, 'Muhammed Ali Afrika'dan tutulup köleleştirilen Amerika'ya götürülen ve sömürülen halkın sesiydi. Onun hatırası daima yaşayacaktır. İslam dünyasında Muhammed Ali sadece bir boksör değil. İnsanların tekrar özgüven kazanmasında rolü olmuştur. Onun yumruğu mazlumların yumruğu olmuştur.' diye konuştu.

ESOGÜ Boksörleri gıyabi cenaze namazına yanlarında getirdikleri boks eldivenleriyle katıldı.

Etkinlik, Muhammed Ali ve şehitler için dua okunmasının ardından sona erdi.

Eskişehir'de 'Muhammed Ali' unutulmadı

Kaynak: AA