Kumluca'da Futbol Ligi Başladı

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) U-12 Hüsamettin Çetinkaya Ligi futbol karşılaşmaları Kumluca ilçesinde başladı.

Federasyonun organize ettiği müsabakalara, Kumluca, Toptaş, Finike, Demre, Kaş ve Kınıkspor takımları katılırken, takımların lig usulüne göre oynayacakları maçlar sonunda şampiyon olan takıma kupa ve madalya verilecek.

Kumluca Belediyesi Spor İşleri Müdürü Hakan Çataltepe, yaptığı açıklamada, futbola yatkın çocukların spora mücadele ve turnuvaya alıştırılması, lig heyecanı yaşamaları, kazanma ve kaybetme güdülerinin gelişmesi amacıyla her yıl bu müsabakaları düzenlendiklerini söyledi.

Geçen yıllarda diğer ilçelerde gerçekleştirilen müsabakaların bu yıl Kumluca'da yapıldığını ifade eden Çataltepe, şunları kaydetti:

'U-12 futbol ligi batı bölgesi şampiyonluğu bir futbol şenliği havasında her yıl düzenleniyor. Turnuvaya katılan takımlarımızda yer alan oyuncular yeteneklerini sergiliyorlar. Turnuvanın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu il temsilciliği gözetiminde yapılması çok güzel. İki hafta süreyle ilçemizde çocuklarımız futbol yeteneklerini ortaya koyacaklar, futbola meraklı seyircilerimiz, oyuncuların aileleri burada şenlik havası içerisinde futbol izleyecekler.'

U-12 Hüsamettin Çetinkaya Ligi futbol karşılaşmaları iki hafta sürecek.

Kaynak: AA