Adıyaman İşitme Engelliler Türkiye Şampiyonu Oldu

Adıyaman Belediyesi İşitme Engelliler Erkek Basketbol Takımı, Afyon’da gerçekleştirilen Türkiye Final Müsabakaları finalinde karşılaştığı Denizli İşitme Engelliler Basketbol Takımını 88-69 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.

3-7 Mayıs tarihleri arasında Afyonkarahisar Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen Türkiye Final Müsabakaları Adıyaman Belediyesi İşitme Engelliler Erkek Basketbol Takımı, Denizli İşitme Engelliler Basketbol ile finalde karşı karşıya geldi.

Mücadelenin ilk çeyreğini Adıyaman Belediyesi 15-14 önde tamamladı. İkinci periyotta da üstünlüğünü sürdüren Adıyaman Belediyesi İşitme Engelliler Erkek Basketbol Takımı ilk yarıyı 42-34 önde kapattı. Maçın üçüncü periyotunda farkı kapatan Denizli İşitme Engelliler Basketbol Takımı son çeyreğe 60-59 üstün girdi. Son periyotta ise maça ağırlığını koyan Adıyaman Belediyesi İşitme Engelliler Erkek Basketbol Takımı, mücadeleyi 88-69 kazandı. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte Adıyaman Belediyesi takımının oyuncuları büyük bir sevinç yaşadı. Şampiyon olan takıma madalya ve kupası, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu tarafından verildi.

Elde edilen başarıda Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu’nun çok büyük emekleri olduğunu söyleyen Adıyaman Belediyesi İşitme Engelliler Basketbol Takımı yöneticileri, hedeflerinin bu kez Avrupa’da daha iyi dereceler almak olduğunu dile getirdi.

Kaynak: İHA