Pau Gasol'den zika virüsü uyarısı

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Chicago Bulls ve İspanya Basketbol Milli Takımı'nın yıldız oyuncusu Pau Gasol, zika virüsünden dolayı 2016 Rio Olimpiyatları'na katılıp katılmama konusunda kararsız olduğunu söyledi.

Ülkesinin El Pais gazetesi için 'Olimpiyat düşü veya sağlık kabusu' başlıklı bir makale yazan Pau Gasol, 8 ay sonra ABD'den İspanya'ya geldiğinde zika virüsünün 'Avrupa'da çok az konuşulduğunu gördüğünü ve bundan şaşkınlık duyduğunu' ifade etti.

Zika virüsünün ABD kamuoyunda ciddi şekilde tartışıldığını, söz konusu hastalığın bulaşma riskiyle ilgili gündelik raporlar yayımlandığını anlatan Gasol, 'Bu tehlikeye İspanya ve Avrupa'da yeterince önem verilmediğini görüyorum. Virüs hakkında çok az şey biliyoruz ve bu tehdit bizleri yeterince endişelendirmiyor. Zika yeni bir şey değil, çok ciddi bir tehdit. Bir yıldan fazladır 60 kadar ülkede görülen, gerçek bir virüs.' yorumunda bulundu.

Pau Gasol'den zika virüsü uyarısı

NBA'de 2 kez kazandığı şampiyonluğu yanı sıra milli takım formasıyla da dünya ve Avrupa şampiyonluğu yaşayan Gasol, dünyanın en büyük spor organizasyonu olan olimpiyatları düzenleyen yöneticilere, 'Rio'ya seyahat edecek sporcuların, taraftarların ve diğer profesyonellerin güvenlik ve sağlığını garanti eden tüm önlemler alındı mı? Yoksa tüm dünyadaki milyonlarca insanın sağlığı, ekonomik çıkarlara mı tercih ediliyor?' sorularını yöneltti.

35 yaşındaki pivot, Zika virüsü ve olimpiyatların yapılacağı Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki durum hakkında halen yetkililerden 'ikna edici yanıtlar gelmediğini' öne sürerek, 'Olimpiyat rüyasının bir sağlık kabusu haline dönüşmemesi için önlemler ve kararlar almalıyız.' görüşünü savundu.

Kaynak: AA