Yeni Bornova Stadı'ndaki Çalışmalar

Stadın ikinci etap çalışmaları ve çevre düzenlemeleri yapılıyor.

Yeni Bornova Stadı'nın ikinci etap çalışmaları ve çevre düzenlemeleriyle ilgili çalışmaların devam ettiği bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bornova Belediyesinin İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilk etabını tamamladığı stadın güney tribününün çatı kaplamasına geçildi.

İkinci etap çalışmaları ve çevre düzenlemelerine başlanan statta temelleri hazırlanan aydınlatma direkleriyse ileriki günlerde monte edilecek. Böylece Yeni Bornova Stadı'nda Süper Lig de dahil her maç, günün her saatinde oynanabilecek. Stadın etrafındaki yollar da ulaşım sorunu yaşanmaması için daha geniş hale getiriliyor.

- 12 bin 500 seyirci kapasiteli

Üçüncü etap çalışmaları kapsamında Kuzey tribünü tamamlandığında seyirci kapasitesi 12 bin 500 olacak stadın, aydınlatma direklerinin temelleri de hazırlandı, 50 metre yüksekliğindeki aydınlatma direkleri ileriki günlerde monte edilecek. Tüm bunlarla birlikte stadın çevresiyle ilgili de çalışma yürütülüyor. Stadın etrafındaki yollar ulaşım sorunu yaşanmaması için daha geniş hale getiriliyor. Yol ve kaldırım çalışmalarıyla birlikte yeni otopark alanları da oluşturuluyor.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, şu anda gündüz maçı oynanacak durumda olan stadın gelecek sezona tam anlamıyla hazır olacağını kaydetti.

Kaynak: AA