Torku Konyaspor - Beşiktaş Maçının Ardından

Torku Konyaspor’un Spor Toto Süper Lig’in son haftasında sahasında şampiyon Beşiktaş’ı 2-1 yenmesinin ardından maç sonunda iki takım futbolcuları açıklamalarda bulundu.

Beşiktaşlı Tolgay Arslan yaptığı açıklamada, hedeflerinin şampiyonluk olduğunu ve bunu da gerçekleştirdiklerini belirterek, “Taraftarımıza büyük bir hediye verdik. Bu sene başarılı olduk ama başarılı olmak kolaydır, başarılı kalmak zordur. Bu başarıyı seneye de devam ettirmek istiyoruz. Yarın şampiyonluğu kutlayacağız çok heyecanlıyım, taraftarımız hak etti. Yarın herkes sevinecek. Yarın hepimiz eğleneceğiz. Bir buçuk senedir maç oynamadım. Ama bugün çok mücadele ettim” dedi.

Yeşil-beyazlı futbolcu Ömer Ali Şahiner de, “Son maçımızı oynadık bütün sezon boyunca son derece özverili bir mücadele sergiledik. Tek başımıza bir şeyler yapmamız imkansız bir takım olarak geldiğimiz noktayı başardık. Onun için tüm taraftarlarımızı basınımızı, yöneticilerimizi, futbolcu arkadaşlarımızı, teknik ekibimizi tebrik ediyorum. Biraz kapasitemizin üstüne çıktık. Önümüzdeki sene ülkemizi Avrupa Ligi’nde temsil edeceğiz hem ülkemiz adına hem de bizim bireysel performansımız adına faydalı olur diye düşünüyorum” diye konuştu.

Ömer Ali, milli takıma çağrılmamasıyla ilgili sorulan soruya ise, “16 yaşından beri milli takıma giden biri olarak bir beklentim her zaman var. Hiçbir zaman da bu beklentimiz bırakmayacağım. Şu an bana düşen şey çalışmak. Moralimi bozmak, küsmek, birilerine darılmak gibi bir lüksüm olamaz benim. Her zaman üstüne koyarak devam edeceğiz. Oraları hak ettiğimiz zaman orada olacağımıza inanıyorum ben. İnşallah şampiyonada da takımımız ülkemizi en iyi şekilde temsil edecektir” şeklinde cevap verdi.

Torku Konyaspor’un kaptanı Ali Çamdalı da, “İkinci devrenin şampiyonu kim diye sorduğunuzda Torku Konyaspor. Çünkü 40 puan buna saygı göstermek lazım. Üçüncü olduk ama sanki her sene yaşıyormuşuz gibi bir hava var. Kimse bundan bahsetmiyor aslında bununla ilgili bir burukluğumuz var. Ceza da yedik o maçta niye öyle bir şey oldu anlayamadım. Bugün taraftarımızla vedalaşmak istiyorduk. Bu taraftarın sadece Konyaspor’a değil Türk Milli Takımı’na da büyük ev sahipliği yapmıştır. Türk Milli Takımı Avrupa Şampiyonası’na gidiyorsa bunda Konya halkının da büyük payı vardır. Onlarla vedalaşmak istiyorduk kısmet olmadı. Çıtayı şimdi çok yükseğe koyduk. 66 puanı yakalamak gerçekten çok zor inşallah önümüzdeki sene de bu puana yakın olur" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA