İşte Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki muhtemel rakipleri

Şampiyonlar Ligi kuralarına dördüncü torbadan katılacak Beşiktaş çok zorlu rakiplerle eşleşebilir. Ancak kura şansı siyah-beyazlıları rahat bir gruba da yerleştirebilir.

Spor Toto Süper Lig'i şampiyon tamamlayarak Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılma hakkı kazanan Beşiktaş'ın muhtemel rakiplerinin bir çoğu belli oldu. Gelecek sezonun öncesinde oynanacak eleme maçlarıyla torbaların tamamı şekillenecek. Temsilcimiz Devler Ligi'nde dördüncü torbada yer alacak.

Hayli zor ekiplerle eşleşme şansı bulunan Kara Kartal'ın, büyük takımlardan sıyrılıp daha zayıf ekiplerle eşleşme şansı da yüksek. UEFA'nın sezon başında yenilediği seribaşı kriterlerine göre birinci torbada da dişimize göre takımlar yer alacak.

Kura çekiminde birinci torbada yer alacak 8 takımdan 7 tanesi UEFA sıralamasında en yüksek puanı alan 7 ülkenin şampiyonlarından olacak. Geriye kalan diğer takım ise Şampiyonlar Ligi'ni kazanan son takım olacak. Eğer şampiyon oynanan sezon liginde de Şampiyonlar Ligi vizesi almışsa yine UEFA sıralamasına bakılıp en yüksek puan alan 8. ülkenin şampiyonu ilk torbaya girecek.

İşte Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki muhtemel rakipleri

Barcelona'nın zaferi Beşiktaş'a yaramadı

Bu sezon Şampiyonlar Ligi finalinde karşılaşacak olan Real Madrid ve Atletico Madrid'in La Liga'da mutlu sona ulaşamaması nedeniyle bu iki takımdan biri kura çekiminde birinci torbada yer alacak. Yani bu iki ekipten biri Beşiktaş'ın muhtemel rakipleri arasında...

Eğer Barcelona yerine bu iki takımdan biri İspanya'da şampiyon olsaydı, Madrid ekipleri yerine ülke sıralamasında 8. olan Ukrayna'nın şampiyonu Dinamo Kiev birinci torbaya dahil olacak ve Beşiktaş'ın muhtemel rakiplerinden biri olacaktı.

TORBALAR:

1. TORBA: Barcelona, Bayern Münih, Leicester, Juventus, Benfica, PSG, CSKA / Rostov, Real Madrid / Atletico Madrid

2. TORBA: B.Dortmund, Arsenal, Porto, Napoli, Real/Atletico, +3 Takım

3. TORBA: Shakhtar, Tottenham, Olympiakos, Dinamo Kiev, Lyon, Villarreal, +2 Takım

4. TORBA: Beşiktaş, Sporting, Viktoria Plzen, Brugge, Salzburg, APOEL, Celtic, +1 Takım