Tarsuslu Golf Sporcusu Hıdıroğlu Açıklaması

'Dünyanın en zor ve yüksek kondisyon isteyen sporların başında gelen golf sporuna inanıyorum ki çok yoğun bir talep olacaktır'.

Kemer Country Golf Kulübü'nün düzenlediği 'Kemer Country Başkanlık Turnuvası'nda 'Ladies - B CAT' kategorisinde Türkiye üçüncüsü olan Tarsuslu Merve Fatma Hıdıroğlu, Çukurovalılar'a golf sporunu sevdirmek istiyor.

Hıdıroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2007 yılında golfe başladığını, 2011 yılında Kemer Country Kulübü üyesi olduğunu ve Golf Federasyonu'nda yıllarca gönüllü olarak çalıştığını söyledi.

Bu yıl beşincisi düzenlenen 'Kemer Country Başkanlık Turnuvası'na katıldığını anımsatan Hıdıroğlu, 'Ladies - B CAT' kategorisinde, Ceren Tokdemir ve Pervin Topbaş'ın ardından üçüncü oldum.' dedi.

Golf sporunun zengin sporu olarak bilinmesine rağmen, bunun doğru olmadığını, ancak yüksek performans ve kondisyon gerektiren bu sporun yaygınlaştırılması gerektiğini vurgulayan Hıdıroğlu, şöyle devam etti:

'Golf sporu golf çukurları ve sahalarını uygun olan bölgelerde ve kentlerde açarak yaygınlaştırmak gerekiyor. Tarsus, Adana, İçel golf sporu için çok uygun bölgeler. Arazi tahsisleri yapılan ve turizm bölgesi ilan edilen Kazanlı-Tarsus Turizm Bölgesi'nde otellerin yanı sıra golf sahalarının da yapılacağını biliyoruz. Bu çok sevindirici bir şey. Ama Tarsus, Adana, İçel'de golf çalışmak için antrenman yerleri ve vuruş alanları için çukurlar açılabilir. Dünyanın en zor ve yüksek kondisyon isteyen sporların başında gelen golf sporuna inanıyorum ki çok yoğun bir talep olacaktır. İlgi duyan çok olur. Ben de bu işin gönüllüsü olarak öncülük edeceğim. Amaç golf sporunu Çukurovalılar'a sevdirmek.'

Kaynak: AA