TFF'de Dopingle Mücadele Kurulu istifa etti

TFF, kendilerinden habersiz bir şekilde Nevzat Demir Tesisleri'ne giden Doping Kurulu üyelerinin istifa ettiğini açıkladı.

TFF'de Dopingle Mücadele Kurulu istifa etti
Spor Toto Süper Lig'de bitime 2 hafta kala şampiyonluk yolunda önemli bir avantaja sahip olan Beşiktaş'a dün yapılan doping kontrolü ortalığı karıştırdı.

Habersiz olarak tesislere giden TFF Doping Kurulu heyeti, siyah-beyazlı oyunculardan Mario Gomez, Jose Sosa, Atiba Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, İsmail Köybaşı ve Andreas Beck'ten test için örnekler aldı.

TFF'DEN AÇIKLAMA: İSTİFA ETTİLER

TFF, yaşanan bu gelişmelerin ardından kendilerinden habersiz bir şekilde tesislere giden Doping Kurulu üyelerinin istifa ettiğini resmi internet sitesinden duyurdu.

İşte yapılan açıklama:


'TFF Dopingle Mücadele Kurulu tarafından dün Beşiktaş ve Osmanlıspor kulübü futbolcularına yapılan müsabaka dışı doping kontrolleri kamuoyu nezdinde tartışma yaratmıştır. Müsabaka dışı doping kontrolleri bu sene test aşamasında olan bir uygulamadır. Dün kulüplerimize yapılan müsabaka dışı uygulama, Dopingle Mücadele Talimatı'nın 13. Maddesi'ne kişisel bir yorum katılarak yapılmış ve maksadını aşan bir uygulama olmuştur.

Konuyu değerlendiren TFF Dopingle Mücadele Kurulu başkan ve üyeleri istifalarını vermiş ve istifaları TFF Yönetim Kurulu tarafından 14 Mayıs 2016 tarihinde kabul edilmiştir. Dün alınan numuneler tüm dopingle mücadele uygulamalarında olduğu gibi test laboratuvarlarına gönderilmiştir'

Kaynak: İHA