Roma Açık Tenis Turnuvası

Turnuvada erkeklerde ve kadınlarda çeyrek final maçları tamamlandı.

Roma Açık Tenis Turnuvası'nda tek erkekler ve kadınlarda yarı finale yükselen raketler belli oldu.

Başkentte Foro Italico Spor Kompleksi'ndeki toprak kortlarda oynanan, erkeklerde 4 milyon 300 bin, kadınlarda ise 2 milyon 399 bin avro ödüllü turnuvanın 6. gününde çeyrek final maçları yapıldı.

Turnuvada günün en çok merak edilen maçında, erkeklerde dünya 1 numarası ve Roma'da son 2 yılın şampiyonu Novak Djokovic ile 5 numaralı seribaşı İspanyol Rafael Nadal, erken final ayarındaki çeyrek final maçına çıktılar. Çekişmeye sahne olan maçı 7-5 ve 7-6'lık setlerle 2-0 kazanan Djokovic, Nadal'ı eleyerek adını yarı finale yazdırdı.

Djokovic'in yarı finaldeki rakibi ise 13 numaralı seribaşı Avusturyalı Dominic Thiem'i 6-3 ve 7-5'lik setlerle 2-0 yenen 6 numaralı seribaşı Japon Kei Nishikori oldu.

Bir diğer çeyrek final maçında, 2 numaralı seribaşı Büyük Britanyalı Andy Murray de 12 numaralı seribaşı Belçikalı raket David Goffin'i 6-1 ve 7-5'lik setlerle fazla zorlanmadan 2-0 yenerek, son 4'e kaldı. Murray, Arjantinli Juan Monaco'nun çekilmesiyle maç yapmadan yarı finale çıkan Fransız genç tenisçi Lucas Pouille ile rakip oldu.

- Serena Williams yoluna devam ediyor

Kadınlarda dünya 1 numarası Serena Williams, çeyrek final maçında 9 numaralı seribaşı Svetlana Kuznetsova'yı, 6-2 ve 6-0'lık setlerle 2-0 mağlup ederek, yarı finale çıktı.

Williams'ın yarı finaldeki rakibi ise çeyrek finalde Japon Misaki Doi'yi, 6-2 ve 7-6'lük iki setle 2-0 yenen Rumen Irina Begu oldu.

Üç numaralı seribaşı İspanyol Garbine Muguruza da 11 numaralı seribaşı İsviçreli Timea Bacsinszky'yi 7-5 ve 6-2'lik iki set sonucunda 2-0 yenerek, yarı finale yükseldi.

Muguruza yarı finalde ABD'li Madison Keys ile karşılaşacak. Keys de bugün çeyrek finalde Çek raket Barbora Strycova'yı 6-4, 4-6 ve 6-3'lük 3 set sonucunda 2-1 yenerek, adını yarı finale yazdırdı.

Turnuvaya, yarın yarı final maçlarıyla devam edilecek.

Kaynak: AA