TEDADOSK Dağcılık Yaz Eğitimi

Tekirdağ Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (TEDADOSK) Dağcılık Yaz Eğitimi 1. Seviye Etabı tamamlandı.

TEDADOSK Başkanı İlker Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, program kapsamında 3 gün teorik, 3 gün pratik toplamda 6 gün eğitim verilerek, sporcuların dağcılığın teknik ve önemli noktalarını kavramalarına aynı zamanda dağcılığa doğru bir adım ile başlamalarına olanak sağlandığını söyledi.

Eğitim süresince dağ ve dağcılık hakkında bilgi, harita pusula, malzeme bilgisi, yürüyüş teknikleri ve mekanikleri, kamp yeri seçimi, beslenme ve sıvı alımı, dağda i̇lk yardım ve kaza bilgisi, dağcılık etiği, temel i̇p düğümleri, ekoloji ve doğayı koruma, meteoroloji ve klimatoloji konularında detaylı ve kapsamlı bilgiler verildiğini ifade eden Öztürk, 'Teknik konularda ise emniyet sistemleri, i̇ple i̇niş yöntemleri, tırmanış teknikleri, tırmanışçı emniyeti gibi konularda uygulamalı eğitimler gerçekleştirildi. Sporcularımızın kaya tırmanışı ile tanışmaları, nitelikli ve disiplinli faaliyetin önemini kavramaları için Marmara Adası'nda yapılan faaliyet doğa ile iç içe, eğlenceli ve bunların yanında öğretici oldu.' dedi.

Bu faaliyette yer alan 4 eğitmenin katılımcıların durum ve emniyetini başarılı bir şekilde sağlarken faaliyeti sorunsuz bir şekilde tamamlamaları için her dakika destek ve denetçileri olduğunu anlatan Öztürk, 'Dağcılığın teknik yönlerini ele alarak insanları bu konularda bilgilendirmenin yanında kaya tırmanışı, irtifa tırmanışı, doğa yürüyüşü, canyoning, izcilik ve kampçılık gibi konularda nitelikli faaliyetlerle dağcılık sporunun şehrimizde ve ülkemizde gelişmesi adına elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.' diye konuştu.

Öztürk, TEDADOSK Dağcılık Yaz Eğitimi - 1. Seviye etabına başlayan 6 sporcudan 4'ünün eğitimi başarı ile tamamladığını kaydetti.

Kaynak: AA