Türkiye, Salon Futbolunda Çeyrek Finale Yükseldi

Türkiye'yi Dünya Gençler Futsal Şampiyonası'nda temsil eden Denizli Anafartalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Erkek Takımı, adını çeyrek finale yazdırdı.

Dünya Okul Sporları Federasyonunun (ISF) Hırvatistan'da düzenlediği Dünya Gençler Futsal Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden Denizli Anafartalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Erkek Takımı, çeyrek finale yükseldi.

Türkiye şampiyonu olan gençler, 22 ülke takımının 4 gruba ayrıldığı şampiyonada, B Grubu'nda Belçika, Slovakya, İngiltere ve Slovenya temsilcileriyle eşleşti. Şampiyonanın ilk maçında Slovenya'yı 10-0'la geçen Türk ekibi, ikinci karşılaşmasında Belçika'yı 3-0 yendi. Üçüncü maçında Slovakya ile karşılaşan Türkiye temsilcisi, maçtan 9-4 galip ayrıldı.

Grup lideri olarak çeyrek finali garantileyen Denizli Anafartalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi takımı, son maçını İngiltere ile oynayacak.

- Hedef, şampiyonluk

Takım antrenörü Mustafa Yasin Düzgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonaya iyi başladıklarını, hedeflerinin Dünya şampiyonluğu olduğunu söyledi.

Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edip, ay-yıldızlı bayrağı göndere çektirmenin gururunu yaşamak istediklerini kaydeden Düzgün, bunun için var güçleriyle çalışacaklarını belirtti.

Okul müdürü Asım Gülhan ise takım olarak milli formayı taşımanın gururu ve sorumluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, 'İnançlıyız, kararlıyız, başaracağız. Dünya Kupası'nı kazanarak Türkiye'ye dönmek istiyoruz.' dedi.

Öte yandan Denizli Anafartalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Erkek Takımı'ndan Serdar Aygündüz, Selim Kartal ve Serkan Bultan'ın Futsal A Milli Takımı'nın aday kadrosuna davet edildi.

Kaynak: AA