Buz Hokeyinde Şampiyon Zeytinburnu Belediye

Buz Hokeyi Süper Ligi’nde final serisi 5. maçında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni 3-1 yenen Zeytinburnu Belediye, seriyi de 3-2 kazanarak Didi Buz Hokeyi Süper Ligi’nin şampiyonu oldu.

2015-2016 sezonu için şampiyonluk mücadelesi veren Didi Buz Hokeyi Süper Ligi’nin finalistleri Zeytinburnu Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi, serinin son maçı için İzmir’de karşı karşıya geldi. İzmir Aşık Veysel Buz Sporları Salonu’ndaki final mücadelesini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu (TBHF) Başkanı Prof. Dr. Bülent Akay birlikte izledi.

İki ekibin de 2’şer galibiyet aldığı seride İzmir’de oynanan 5. maça iyi başlayan Zeytinburnu Belediyesi, İlk periyodu 1-0 önde kapattı. Zorlu mücadelenin 2. periyodunda İzmir ekibi beraberliği sağlasa da Zeytinburnu, son periyoda 3-1 önde girdi. Karşılaşmada başka gol olmayınca Zeytinburnu Belediye maçı 3-1, seriyi de 3-2 kazanarak Didi Buz Hokeyi Süper Ligi’nin şampiyonu oldu.

Mücadelenin ardından düzenlenen törende, şampiyonlara kupasını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu (TBHF) Başkanı Prof. Dr. Bülent Akay birlikte verdi.

Kaynak: İHA