Endonezya'dan FIFA İle Diskalifiye Görüşmesi

Endonezyalı yetkililer, 2018 Dünya Kupası ve 2019 Asya Kupası'ndan ihraç edilmelerinin ardından FIFA Başkanı Infantino ile buluştu.

Endonezyalı yetkililer, 2018 Dünya Kupası ve 2019 Asya Kupası'ndan diskalifiye edilmelerini görüşmek amacıyla FIFA Başkanı Gianni Infantino ile bir araya geldi.

İsviçre'nin Zürih kentindeki FIFA Genel Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, Endonezya Olimpiyat Komitesi Başkanı Erick Thohir ile Endonezya Futbol Federasyonu Başkanı Agum Gumelar, milli takımlarının 2018 Dünya Kupası ve 2019 Asya Kupası elemelerinden diskalifiye edilmesi konusunu Infantino ile görüştü.

FIFA'nın internet sayfasından yapılan açıklamada, görüşmede Endonezya'nın diskalifiyesine neden olan aksaklıkların çözülmesi konusunda fikir alış verişi yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, Endonezya futbolundaki sorunların düzelmesi adına FIFA'nın her zaman yardıma hazır olduğu da vurgulandı.

FIFA, geçen yıl haziran ayında Endonezya Milli Takımı'nı Rusya'da düzenlenecek 2018 Dünya Kupası ile 2019'daki Asya Kupası Elemeleri'nden diskalifiye etmişti. Ayrıca, Endonezya Futbol Federasyonunun gereken şartları yerine getirene kadar faaliyetlerinin askıya alındığı da ifade edilmişti.

Endonezya'nın uluslararası müsabakalardan men edilmesinin sebebi olarak Endonezya Spor ve Gençlik Bakanlığı ile ülkenin futbol federasyonu arasındaki anlaşmazlık gösterilmişti. Taraflar arasında Endonezya Süper Ligi'ne hangi takımların çıkacağı konusunda geçen yıl tartışma yaşanmış ve bakanlık, federasyonu lağvederek ligin 2014-2015 sezonunu iptal etmişti.

Kaynak: AA