Hükümetten Trabzonspor - Fenerbahçe açıklaması

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, dünkü olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçında güvenlik zaafiyeti olduğu iddialarına ilişkin soruşturma başladığını da söyledi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu'nun ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş, "Sporun içinde yenmek de var yenilmek de" diyerek Trabzonspor-Fenerbahçe ve Ankaragücü-Amedspor maçlarında çıkan olaylara da değindi.

Konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı ve güvenlik açığı varsa hesabının sorulacağını söyleyen hükümet sözcüsü şu değerlendirmeyi yaptı:

"Sporun içerisinde şiddet yok. yenilince yakarım yıkarım demek yok. Bu anlamda her iki maçta ortaya çıkan tabloyu Türkiye haketmiyor. Trabzonspor büyük bir kulübümüz. Dünkü davranışları Trabzonspor camiası haketmiyor. Bu olay camiayı ve bütün taraftarları bağlayacak bir olay değildir. Burada güvenlik zaafiyeti var mı yok mu, bunlarla ilgili soruşturma başlatılmıştır. Güvenlikle ilgili sorun varsa hesabı sorulacaktır. Spor bir eğlencedir, politika alanı değildir. Spor sahasında bunun üzerinden politika üretmek sporun ruhuna aykırıdır. Ümit ederim ki bu olaylardan ders çıkarılır."