Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin Süper Lig'de kalan maçları

İşte Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin Süper Lig'deki kalan maçları ve şampiyonluk senaryoları...

Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin Süper Lig'de kalan maçları
Beşiktaş, Süper Lig'in 30.haftasında Akhisar Belediyespor ile karşılaştı. Siyah beyazlılar sahadan 3-3'lük beraberlikle ayrılırken şampiyonluk yarışında önemli bir avantajı kullanamadı. Bu sonucun ardından puanını 70'e çıkartan Beşiktaş, maç fazlasıyla Fenerbahçe'nin 6 puan önünde yer aldı. Peki şimdi ne olacak?

Süper Lig'de Beşiktaş, Akhisar deplasmanında 3-3 berabere kalarak ciddi bir puan kaybı yaşadı. Şampiyonluk yolunda Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını açma fırsatını elinden kaçıran siyah beyazlılar rakibinin de umutlanmasına yardımcı oldu.

Akhisar beraberliği ile puanını 70'e çıkartan Beşiktaş'ın ligde 4 maçı kaldı. Fenerbahçe'nin ise kalan maç sayısı 5... Sarı lacivertliler, 24 Nisan günü Trabzonspor ile oynayacağı müsabakadan galip ayrılırsa puanını 67 yapacak ve rakibi ile arasındaki puan farkını 3'e indirecek.

Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin Süper Lig'de kalan maçları

Fenerbahçe kalan maçlarının ikisini Şükrü Saracoğlu'nda oynayacak. Sarı lacivertliler Trabzonspor, Başakşehir ve Sivasspor takımları ile deplasmanda karşılaşacak. Beşiktaş ise kalan son dört maçın ikisini yenilenen stadı Vodafone Arena'da oynayacak. Siyah beyazlılar evinde Kayserispor ve Osmanlıspor takımları ile karşılaşacak. Deplasmanda ise Galatasaray ve Torku Konyaspor ile mücadele edecek.

İkili averaja kalırsa ne olacak?
Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın Süper Lig'i aynı puanda bitirmesi durumunda sarı lacivertliler ligi şampiyon tamamlayacak. Çünkü Fenerbahçe, Olimpiyat Stadı'nda oynadığı derbide sahadan 3-2 mağlubiyetle ayrılmış Kadıköy'deki maçta ise rakibini 2-0 mağlup etmişti. Beşiktaş'ın ligi şampiyon bitirmesi için ligi puan farkıyla Fenerbahçe'nin önünde tamamlaması gerekiyor.

İşte Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin kalan maçları;

Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin Süper Lig'de kalan maçları