Adanaspor'un Süper Lig'e Yükselmesi

Spor Toto Süper Lig'e çıkmayı garantileyen Adanaspor'un teknik heyet ve futbolcularını, taraftarları meşale yakıp tezahürat yaparak karşıladı Adana Valisi Büyük: 'Şehrin morale ihtiyacı vardı en önemlisi de bu. Bu morali hep beraber bulmuş olduk' Adanaspor Kulübü Başkanı Akgül: 'Bu bir başarı ama bizim hedefimiz Süper Lig'de başarılı olmak, Avrupa kupalarına gidebilmek'

Spor Toto Süper Lig'e çıkmayı garantileyen Adanaspor'un teknik heyet ve futbolcularını, Adana'da coşkulu bir şekilde karşılandı.

Deplasmanda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u 3-2 yenerek Spor Toto Süper Lig'e çıkmayı garantileyen Adanaspor'u, kente girişi sırasında çok sayıda taraftar karşılamaya geldi. Turuncu-beyazlı kafile kent merkezinde konvoy halinde tur attı.

Osman Yereşen Tesisleri'ne gelen Adanasporlu oyuncuları, çok sayıda taraftar meşale yakıp tezahürat yaparak karşıladı.

Şampiyon takımın oyuncularını tesise gelerek kutlayan Adana Valisi Mustafa Büyük, gazetecilere yaptığı açıklamada, mutluluk yaşadıklarını söyledi.

Elde edilen başarının kent insanına moral olduğunu ifade eden Büyük, şunları kaydetti:

'Şehrin morale ihtiyacı vardı en önemlisi de bu. Bu morali hep beraber bulmuş olduk. Adanaspor, Adana'nın ismine tarihine uygun tekrar Süper Lig'de başarıyla devam edecek. Bu şehrin morali oldu, umudu oldu. Her zaman centilmence sportif bir mücadele içinde sonucu elde etti. Umut ediyoruz bu başarı Süper Lig'de de geri dönülmez bir şekilde devam edecektir. Yeni stadyum hazırlanıyor. İnşallah Adanaspor'un Süper Lig'deki maçlarını orada da izleme imkanımız olacak. Herkesi tebrik ediyorum.'

Adanaspor Kulübü Başkanı Bayram Akgül ise şampiyonluğu bütün Adana'ya armağan ederek 'Sayın Cumhurbaşkanımız da maçın hemen ardından bizi arayarak kutladı. Kendilerine buradan şükranlarımızı sunuyorum. Bizi düşündüler. Bu bir başarı ama bizim hedefimiz Süper Lig'de başarılı olmak, Avrupa kupalarına gidebilmek. İnşallah Adanaspor layık olduğu yerlere gelir.' diye konuştu.

Teknik direktörü Engin İpekoğlu da Akgül'e takıma sağladığı katkılardan dolayı teşekkür etti. Futbolcularını kutlayan İpekoğlu, 'Oyuncularım birçok takımın gösteremeyeceği bir performans ortaya koydu. Yirmi maçta 16 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyetle bizi bugünlere taşıdılar.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA