Hava Harp Okulu Model Uçak Yarışması

Hava Harp Okulu Havacılık Kulübü tarafından düzenlenen yarışmada havacılık meraklıları model uçaklarını yarıştırdı.

Hava Harp Okulu Havacılık Kulübü tarafından, Hava Harp Okulu 7. Salon Model Uçak Yarışması düzenlendi.

Havacılık Faaliyetleri Kol Komutanı Yüzbaşı Murat Yergin, Hava Harp Okulu'ndaki yarışmada AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hava Harp Okulu olarak, ülkenin geleceğinde söz sahibi pilotlar yetiştirdiklerini anlattı.

Pilot adaylarının havacılığın temellerini öğrenmesi için Hava Harp Okulu Havacılık Kulübü'nü kurduklarını anlatan Yergin, 7.'si yapılan yarışmayı bu kulübün düzenlendiğini aktardı.

Yergin, yarışmanın gün boyu devam ettiğini dile getirerek, 'Sadece model uçak değil, salon, plastik model uçak, planör, paraşüt branşlarımız da var. Bu yarışma sadece onlardan birisi. Arkadaşlar modelleriyle yarışıyor. Yarışma devam ediyor. Çok güzel bir faaliyet. Her yıl çok faydalı sonuçlar alıyoruz.' dedi.

Türkiye genelinden birçok kulüp ve okulun yarışmaya katıldığını ifade eden Murat Yergin, 'Sadece askeri değil, sivil okullar da katılıyor. Yarışmaya katılanların büyük çoğunluğu sivillerden oluşuyor. Şu an 92 kişi katılıyor. Farklı kategorilerde yarışma devam ediyor. 5 tane blok halinde uçaklar uçuyor. Bunun sonunda ilgili kategorilerde dereceye girenler ödüllendirilecek.' diye konuştu.

Yarışmanın ardından, dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Kaynak: AA