Elazığ'da 'Türk Futbolu Nereye' Paneli

Elazığ’da Teknik Direktör Giray Bulak’ında konuşmacı olarak katıldığı “Türk Futbolu Nereye” paneli düzenlendi.

Bir otelde düzenlenen panelin moderatörlüğünü Fırat Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ercan Gür’ün yaptı. Spor Yorumcusu ve Teknik Direktör Giray Bulak, Spor Yazarı ve Teknik Direktör Ulvi Güveneroğlu ile Fırat Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Eyüp Yıldırım’ın konuşmacı olarak yer aldığı paneli çok sayıda davetli izledi.

35 yıldır hocalık yaptığını ve hala savaştığını ifade eden Bulak, “Bunu pekte beceremiyoruz. Becerebilmemizin tek bir yolu var. Önde oturanlar, Türk futbolunu yönetici bazında yönetiyorlar. Arkadaki geçler ise bunun okulunu okuyorlar. Onlarda Türk futbolunu, yöneticilerle beraber profesyonelce yönetecekler” dedi.

“ÖN TARAF, ARKA TARAFA İNANIRSA SORUN ÇÖZÜLÜR”

İlme, bilime, kitaba inanılırsa futbol dahil sporun sorunlarını çözebileceklerini aktaran Bulak, “Ön taraf, arka tarafa inanırsa biz sorunları çözeriz. Ama ona inanmazsak biz hala daha hızlı koşan, topa daha hızlı vuran futbolcumu yada daha iyi çalım atan futbolcumu antrenör olsun dersek, biz bu işi beceremeyiz. Akademisyenler ve futbolun okulunu okuyanlar futbolu ve sporu yönetmelidir. Bunun dışındaki sadece kulübü yöneten insanlar olmalıdır” diye konuştu.

“TÜRKİYE’DE 17 MİLYON SPOR YAPACAK GENÇ VAR”

Dünyadaki ve Türkiye’deki spora ayrılan bütçe hakkına bilgi veren Bulak, “Dünyada sporun bütçesi 1 trilyon 600 milyar dolardır. Yani dünyadaki insanların yüzde 70 si spor yapıyor. Yüzde 25’i mutlaka bir maça gitmiş oluyor. Dünyada 50 milyar dolarlık bilet satışı var. Yine 500 milyar dolarlık transfer alış verişi var. 300 milyar dolarlık kıyafet alış verişi var. Dolaysıyla sağlık sektörünün önünde spor sektörü var. Bizim 1 trilyon 600 milyar dolarlık bütçeden pay çıkartabilmek için aklı ön plana çıkarmamız lazımdır. Bunun gerisinde kalırsak bugün ki gibi yabancılara kulüplerimizi açmış oluruz. Bizim 75 milyon nüfusumuz ve 30 milyon gencimiz var. 17 milyon spor yapabilecek gencimiz var. Avrupa’da 17 milyon nüfusu olan sayılı ülke var. Ama bizim 250 bin lisanslı futbolcumuz var. Slovakya 4 buçuk milyon nüfusa sahip ama 350 bin futbolcusu var” diyerek karşılaştırmalarda bulundu.

Diğer panalistlerinde sunumlarının ardından, Elazığ 1. Spor Ödülleri kapsamında, spora kendini adayarak emek verenler ile futbola emeği geçenlere ödül verildi.

Kaynak: İHA