Parke Gitti Buz Geldi

Ankara Karşıyaka Spor Salonu, 13 aylığına Buz Pateni Federasyonuna tahsis edildi Buz Pateni Federasyonu İkinci Başkanı Tunçalp: 'Müsabaka yapılması mümkün değil ama sporcularımızın antrenman yapabilmesini sağlıyor'.

BUĞRA ERSAVAŞ - Eski adıyla ASKİ yeni adıyla Karşıyaka Spor Salonu, 13 aylığına Buz Pateni Federasyonuna tahsis edildi.

Buz Pateni Federasyonu İkinci Başkanı Bülent Tunçalp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, BELPA'nın çatı tadilatı nedeniyle Ankara'daki sporculara pist verememe durumuna geldiklerini söyledi.

Tunçalp, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'ın direktifleri sonucu protokolle Karşıyaka Spar Salonu'nu 13 aylığına federasyona tahsis edildiğini vurguladı.

Salonun tahsisi sonrasında ihaleye çıktıklarını ifade eden Tunçalp, 'Bunun bütçesi genel müdürlük tarafından karşılanıyor. Salonun zeminindeki montaj işlemlerine geçildi. Şu anda buz kayılacak durumda olmasa da 1-2 güne kadar 10 santimetrelik yüksekliğe ulaşacak ve sporcuların kayabileceği düzeye gelecek.' diye konuştu.

BELPA'nın tadilatının bitmesinin ardından yeniden kullanılacağını anlatan Tunçalp, 'Çayyolu'nda bakanlığın yatırım programında olan ve bu yıl içinde açılması planlanan çok güzel bir tesis yapılmakta. İkisi açıldığında buradaki buzu söküp başka bir alanda üçüncü pist olarak kullanabileceğiz.' ifadelerini kullandı.

-'Hiç olmamasından daha iyi'

Bülent Tunçalp, Ankara'da uluslararası ölçülerde buz pisti kalmaması nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını belirtti.

Ankaralı milli sporcuların Kocaeli ve Kurtuluş Parkı'ndaki suni pistte çalışmak zorunda kaldıklarını hatırlatarak, şunları söyledi:

'Kurtuluş Parkı, Türkiye'nin ilk suni pisti. Ancak bu pist, hem uluslararası ölçülerde olmaması hem de açık havada olması nedeniyle milli sporculara uygun değil. Karşıyaka Spor Salonu'nun da yapım amacı buz sporlarıyla ilgili olmadığı için bizim ölçülerimizin altında kalıyor. Müsabaka yapılması mümkün değil ama sporcularımızın antrenman yapabilmesini sağlıyor. Uluslararası müsabakada kullanılacak kareografik gösterinin tamamının burada yapılması mümkün değil. Ölçüleri nedeniyle dezavantaj ama hiç olmamasından daha iyi.'

Tunçalp, Karşıyaka Spor Salonu'na kurulan pistin sadece sporcuların kayabileceğini, halka ise açık olmayacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA