6. Uluslararası Konya Rumi Çocuk Spor Oyunları

Konya'da, 20 ülkeden 451 sporcunun katılımıyla düzenlenen organizasyon başladı Konya Valisi Erol: 'Dünyada tek olan bir bayramda, Türkiye'de tek olan bir iş yapılıyor. Başka şehirlerde bu şekilde uluslararası bir spor etkinliği ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanmıyor'

Konya'da, 20 ülkeden 451 sporcunun katılımıyla düzenlenen 6. Uluslararası Konya Rumi Çocuk Spor Oyunları, başladı.

Konya Valisi Muammer Erol, organizasyonun başlaması dolayısıyla bir otelde düzenlenen basın toplantısında, Konya'nın son günlerde ulusal ve uluslararası pek çok etkinliğe ev sahipliği yaptığını belirtti.

Bu etkinliklerden biri olan Uluslararası Rumi Çocuk Spor Oyunları'nın artık bir alışkanlığa dönüştüğünü ifade eden Erol, şunları kaydetti:

'Organizasyon, uluslararası çapta kendini kabul ettirmiş bir etkinlik haline geldi. Önemli olan diğer bir yönü de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na da bu oyunların denk getiriliyor olması. Dünyada tek olan bir bayramda Türkiye'de tek olan bir iş yapılıyor. Başka şehirlerde bu şekilde uluslararası bir spor etkinliği ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanmıyor. Bu durum da Konya'ya güzellik ve zenginlik katan bir hususiyettir.'

- 'Bunlar Konya ve Türkiye'nin gelişiminin göstergesidir'

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise uluslararası organizasyonları düzenlemenin gayret, çaba, bilgi ve birikim gerektirdiğini, Konya'da bu tecrübenin oluştuğunu kaydetti.

Konya'nın tüm dünyada tanınmasında gerçekleştirilen büyük faaliyetlerin büyük katkısının olduğuna dikkati çeken Akyürek, şöyle devam etti:

'Çok yoğun günler yaşıyoruz. Konyamız, önümüzdeki günlerde de Uluslararası Bisiklet Turnuvası'na ev sahipliği yapacak, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzle bunun hazırlıklarını tamamlıyoruz. Yine Konya'nın 2016 İslam Dünyası Turizm Başkenti ilan edilmesi münasebetiyle Cuma akşamı 10 bin kişilik salonumuzda Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve halkımızla büyük bir buluşma gerçekleştireceğiz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve sonrasında da pek çok uluslararası ölçekte programlar gerçekleştireceğiz. Bütün bu organizasyonlar Konya ve Türkiye'nin gelişiminin de bir göstergesidir.'

Bugün başlayan ve 24 Nisan'da sona erecek organizasyonda, atletizm, bisiklet, halter, karate ve tekvando branşlarında 20 ülkeden 451 sporcu yarışacak.

Kaynak: AA