2018 Kış Oyunları'nın Tek Yetkili Bilet Acentesi Setur Oldu

PyeongChang 2018 Kış Olimpiyat Oyunları için bilet satış acentesi olarak Setur yetkilendirildi.

Şirket açıklamasına göre, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin ana sponsoru Koç Holding'in iştiraklerinden Setur, PyeongChang 2018 Kış Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları biletlerinin Türkiye'deki tek yetkili bilet satış acentesi oldu. Etkinliği yerinde izlemek isteyen sporseverler, biletlerini Setur'dan temin edebilecek.

Açılış ve kapanış törenleri ile her bir müsabaka için ayrı bilet rezervasyonunun gerektiği 23. Kış Olimpiyat Oyunları için misafirlerin, ön taleplerini 25 Mayıs 2016 tarihine kadar 'pc2018@setur.com.tr' adresine veya '0 312 457 47 20' numaralı telefona iletmeleri gerekiyor.

-PyeongChang 2018 Kış Olimpiyat Oyunları

İlk olarak 1924 yılında Fransa'nın Chamonix ilçesinde düzenlenen Kış Olimpiyat Oyunları, son olarak 2014 yılında Rusya'nın Soçi kentinde gerçekleştirildi. Etkinlik, 9-25 Şubat 2018 tarihleri arasında Güney Kore'de 'Passion.Connected' ana sloganıyla PyeongChang, Gangneung ve Jeongseon bölgelerinde düzenlenecek.

23. Kış Olimpiyat Oyunları, 100'den fazla ülkeden 50 binin üzerinde izleyicinin katılımıyla, 7 spor dalı, 15 disiplinde, 12 farklı mekanda gerçekleşecek ve sporseverler Uzakdoğu kültürünü tanıma ve değişik lezzetler tatma fırsatı yakalayacak. PyeongChang 2018'de Alp Disiplini, Artistik Buz Pateni, Biatlon, Bobsleigh, Buz Hokeyi, Curling, Kayakla Atlama, Kayaklı Koşu, Kısa Mesafe Sürat Pateni, Kızak, Kuzey Disiplini, Serbest Stil Kayak, Skeleton, Snowboard ve Sürat Pateni dallarında müsabakalar düzenlenecek.

Çeşitli engelli gruplarından sporcuların katıldığı çoklu bir spor etkinliği olan PyeongChang 2018 Paralimpik Kış Oyunları ise 9-18 Mart 2018 tarihleri arasında Güney Kore'de Kış Oyunları'nın hemen ardından düzenlenecek. Kış ve yaz dönemlerinde olmak üzere iki kez gerçekleştirilen bu oyunlar, Olimpiyat Oyunları'nın hemen ardından düzenleniyor.

Uluslararası Paralimpik Komitesi tarafından yönetilen oyunlar, 2. Dünya Savaşı sonunda gazi olmuş az sayıda İngiliz'in bir araya gelmesiyle başlamış ve 2008'de uluslararası ikinci büyük spor yarışması haline gelmiş durumda.

Kaynak: AA