Filede derbi öncesi olay

İzmir’de oynanacak Fenerbahçe Grundig-Galatasaray Daikin Voleybol Bayanlar 1. Lig Final Etabı maçı öncesi salonda olaylar çıktı. Saat 17.00’de başlaması gereken derbi, yaklaşık 20 dakikalık gecikmenin ardından başladı.

Filede derbi öncesi olay
Voleybol Bayanlar 1. Lig Final Etabı'nın ilk maçında Fenerbahçe Grundig ile Galatasaray Daikin karşı karşıya geleceği müsabaka öncesi İzmir Atatürk Voleybol Salonu'nda olaylar çıktı. Maç başlamadan salondaki yerlerini alan Fenerbahçeli ve Galatasaraylı taraftarlar, tribünlerden sözlü olarak atışmaya başladı.

Bu sırada Galatasaraylı bir taraftar koşarak tribünde asılı olan Fenerbahçe pankartını bulunduğu yerden sökerek sarı-kırmızılı taraftarların olduğu tribüne götürdü. Bu sırada her iki tribünden de yabancı madde yağdı.

Olayın ardından Fenerbahçeli taraftarlar, sarı-kırmızılı taraftarların bulunduğu tribüne giderek pankartlarını almak istedi. Güvenlik güçlerinin buna izin vermemesi üzerine salondaki gerginlik büyüdü. Olay anında salonda ısınan her iki takım oyuncuları da soyunma odalarına gitti. Polis ekiplerinin Fenerbahçe pankartını alması sonucu olaylar yatışırken, diğer tribünde asılı olan Galatasaray pankartları da emniyetin isteğiyle indirildi.

Saat 17.00'de başlaması gereken derbi, yaklaşık 20 dakikalık gecikmenin ardından başladı.

İzmir'de 23 Nisan 2015'te oynanan Galatasaray Daikin - Fenerbahçe Grundig maçında da olaylar çıkmış, iki takım taraftarları arasında çıkan gerginlik nedeniyle tribünlerin boşaltılmasına karar verilmişti.

Filede derbi öncesi olay

Filede derbi öncesi olay

Kaynak: İHA