Çorum'da Oryantiring Heyecanı Başladı

Türkiye Şampiyonası 4. Kademe Yarışları öncesinde 'Şehir Merkezi Sürat Yarışı' gerçekleştirildi

Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından Çorum'da ilk kez düzenlenecek Türkiye Şampiyonası 4. Kademe Yarışları öncesinde 'Şehir Merkezi Sürat Yarışı' gerçekleştirildi.

Kısa mesafe olarak bilinen yarışmalarda 18 kategoride yaklaşık 300 sporcu, hedefleri en kısa zamanda tamamlamak için kıyasıya mücadele etti. Çepni Mahallesi'ndeki Necip Fazıl Kısakürek Merkezi önünden başlayan yarış, Çorum Belediyesi yanında sona erdi.

Ödül töreninde konuşan federasyon başkanı Tekin Çolakoğlu, yarışların özel olarak düzenlenen Çorum Kupası ile başladığını, hafta sonu da kademe yarışlarının yapılacağını söyledi.

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de 32 şehirden bin 390 sporcunun katılacağı kademe yarışlarına gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirterek, yarışların Çorum'da geleneksel hale getirilmesi için her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından 18 kategoride gerçekleştirilen 'Şehir Merkezi Sürat Yarışı'nde dereceye giren sporculara madalya takdim edildi.

Türkiye Oryantiring Şampiyonası 4. Kademe Yarışları, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Çorum Belediyesi'nin destekleriyle yarın ve pazar günü yapılacak.

Kaynak: AA