Tekirdağ'da 'Otizm Farkındalık Yürüyüşü' Düzenlenecek

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 17 Nisan'da düzenlenecek olan 'Otizm Farkındalık Yürüyüşü' ile vatandaşların otizme duyarlılığının artması planlanıyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, yaptığı yazılı açıklamada, etkinliğe sinema oyuncusu Nuri Alço’nun da kentte gelerek destek vereceğini belirtti.

İlgili sivil toplum kuruluşları, eğitim kurumları ve otizmli bireylerin de katılmasının beklendiği yürüyüşün sonunda katılımcılara birer hatıra madalyası takdim edileceğini ve toplumun büyük çoğunluğunun otizm konusunda fazla bilgiye sahip olmadığını, oldukça sık görülen bu durumla ilgili olarak eğer zamanında farkına varılır ve uygun eğitimler verilirse oldukça önemli ilerlemeler kaydedilebileceğini ifade eden Dodurka, şunları kaydetti:

'2 Nisan Otizmde Farkındalık günüydü, Nisan ayı ise Otizmde Farkındalık ayıdır. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bu vesileyle tüm halkımızı, otizm için artık simge olmuş olan mavi renkli elbiselerle farkındalık yürüyüşüne davet ediyoruz. Gelin, birlikte yürüyelim ve adımlarımızı çocuklarımız için, gelecek nesillerimizin sağlığı için ve toplumda farkındalık oluşması için atalım. Otizmi bilgi ve farkındalıkla aşalım. Unutmayalım her anne ve baba, çocukları ilk önce anne mi yoksa baba mı diyecek, merak eder. Eğer çocukta otizm zamanında fark edilmezse belki de çocuk ömür boyu ne anne ne de baba diyebilecektir. Oysa biraz olsun dikkat, çocuğun da, anne babanın da hayatını değiştirebilir.'

Yürüyüş, 17 Nisan'da saat 10:30’da, Süleymanpaşa’daki Yelken Spor Kulübü önünden başlayıp Barış ve Özgürlük Parkında son bulacak.

Kaynak: AA