Rum Başkanın 'Ay-Yıldızlı' Forma Giymesi

Kıbrıs Rum Kesimi Futbol Federasyonu Başkanı Kutsokumnis, ayyıldızlı formayı giydiği için Rumların görev bırakma çağrıları üzerine 'istifa etmiyorum' açıklamasında bulundu.

Kıbrıs Rum Kesimi Futbol Federasyonu (KOP) Başkanı Kostakis Kutsokumnis, ay-yıldızlı formayı giydiği için Rumlardan gelen görev bırakma çağrıları üzerine istifa etmeyeceğini söyledi.

Kutsokumnis’in İstanbul’da gerçekleştirilen Bölgesel Federasyonlar Toplantısı kapsamında yer aldığı dostluk maçında ay-yıldızlı formayı giymesi, Rum basınında geniş yer buldu.

Rum Alithia gazetesinde, Atina ziyareti sırasında Türk bayraklı forma giydiği için istifa etmesini isteyenlere cevap verdiği belirtilen Kutsokumnis'in, görevini bırakmayacağını açıkladığı kaydedildi.

- 'Ödeneklerin sınırlandırılmasına karar verilebilir'

Bir başka Rum gazetesi Fileleftheros da Kıbrıs Rum Kesimi Spor Örgütü'nün (KOA), Kutsokumnis’in söz konusu eylemini ve alınabilecek önlemleri görüşmek üzere cuma günü toplantı yapacağını aktardı.

İlgili mevzuata göre KOA’nın, federasyonların iç meselelerine müdahale edemeyeceğini kaydeden gazete, sportmenlik dışı tavır sergileyen herhangi bir spor yetkilisine karşı alınabilecek önlemlerin uygulanabileceğini yazdı.

Spor örgütünün herhangi bir spor yetkilisinin sportmence davranmadığını saptaması durumunda bu kişiyi Spor Yüksek Yargı Komitesi'ne (ADEA) havale etme hakkının bulunduğunu aktaran gazete, bunun KOA’nın alabileceği en katı önlemlerden biri olduğu bilgisini verdi.

Gazete ayrıca, KOA’nın herhangi bir federasyonun spor çerçevesinde hareket etmediğini saptaması durumunda, ödeneklerin sınırlandırılması kararı alabileceğini de belirtti.

Habere göre KOA, federasyon başkanına icraatlarının örgütün çizgileri ve Rum Dışişleri Bakanlığının siyasi çerçevesi dışında olduğu uyarısında da bulunabilir.

Diğer yandan Kutsokumnis’in ay-yıldızlı formayı giymesi, Rum spor camiasının yanı sıra siyasi kanadın da tepkisini çekmişti. Rum hükümeti tarafından yapılan açıklamada, durumun siyasi olmamasına karşın hassaslığına değinilerek, 'Konu, bağımsız bir spor federasyonunun faaliyetleriyle ilgili olsa da hükümet, herhangi bir federasyon, kulüp ya da temsilcinin eylemleri hususunda, bugünkü koşullara bakılarak Kıbrıslı Rumların hassasiyetlerinin görmezden gelinmemesi gerektiğini düşünüyor.' ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: AA