Bir Yıl Önce Tanıştıkları Sporda Başarı Kazandılar

Hatay'ın Hassa ilçesinde, bir yıl önce tanıştıkları ''Budokaido Kyokushin Karate'' sporuyla ilgilenen gençler, kısa sürede başarı sağlayarak katıldıkları yarışmada, derece elde etti.

Hassa ilçesinde bir yıl önce ''Budokai Do Kyokushin Karate'' sporuyla tanışarak ilgilenmeye başlayan öğrenciler, katıldıkları yarışmada Türkiye birinciliği, bir ikincilik, üç de üçüncülük kazandı.

Antrenör Ali Çeltik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hassa ilçesinden 7 öğrenciyle 15-20 Mart'ta Türkiye Wushu Federasyonu tarafından Antalya'da düzenlenen Türkiye Şampiyonası'na katıldıklarını kaydetti.

Şampiyonada öğrencilerin rakipleriyle kıyasıya mücadele ettiğini ifade eden Çeltik, yarışmada, bir Türkiye birinciliği, bir ikincilik, 3'de Türkiye üçüncülüğü elde ettiklerini belirtti.

Öğrencilerin kısa sürede bu şekilde başarı sağlamasının gurur verici olduğunu vurgulayan Çeltik, yeni yarışmalara hazırlandıklarını ve müzik eşliğinde antrenmanlarını sürdürdüklerini söyledi.

Çeltik, en büyük hedefinin Hassa’dan milli takıma oyuncu kazandırmak olduğunu, şu an 110 lisanslı sporcularının bulunduğunu kaydetti.

Kaynak: AA