Yeni Muhammed Ali: Anthony Joshua

Otoritelerin efsanevi boksör Muhammed Ali’ye benzettikleri İngiliz Anthony Joshua, Londra’daki maçta rakibi Martin’i 2. rauntta yere serip şampiyonluk kemerini beline taktı.

Yeni Muhammed Ali: Anthony Joshua
İngiltere'nin başkenti Londra'da ringe şampiyon olarak çıkan Amerikalı Charles Martin'i 2. rauntta nakavt eden İngiliz Anthony Joshua profesyonel kariyerinin ilk şampiyonluğuna ulaştı.

Salona Muhammed Ali ile özdeşleşen beyaz şort ve ayakkabılarıyla gelen Joshua, O2 Arena'yı dolduran 20 bin seyircinin desteğini de arkasına alarak maçın kontrolünü ele geçirdi. Defansif bir oyun sergileyen İngiliz boksör ikinci rauntta direkt vuruşlarla Martin'i yere serdi ve IBF yeni ağır sıklet dünya şampiyonu oldu.

Yeni Muhammed Ali: Anthony Joshua

Bu sonuçla 16. maçında 16. nakavtını elde eden Joshua, aynı zamanda dünya şampiyonluğuna 21. maçında ulaşan Muhammed Ali, 28. maçında ulaşan Mike Tyson ve 23. maçında ulaşan Lennox Lewis gibi boks efsanelerini geride bırakmayı da başardı. 2012 Olimpiyatları'nda altın madalyayı kazanma başarısını da gösteren genç boksörü, maçın sonunda ilk tebrik eden isimlerden biri de İngiliz şampiyonun büyük bir hayranı olan Portekizli teknik adam Jose Mourinho oldu.

Yeni Muhammed Ali: Anthony Joshua