Güneş Açıklaması 'Beşiktaş'ın Daha Da İyi Olacağını Düşünüyorum'

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, 3-2’lik Bursaspor galibiyeti sonrası, "Beşiktaş’ın daha da iyi olacağını düşünüyorum” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasında Beşiktaş yeni stadı Vodafone Arena’da Bursaspor ile karşı karşıya geldi. Mücadele Beşiktaş’ın 3-2’lik üstünlüğü ile sona erdi. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Güzel bir ambiyansta oynanan bir maçtı. Başkana, yönetim kuruluna bu stadın yapımında destek olan herkese teşekkür ediyorum. Önemli olan buranın iyi kullanılması. Sportif olduğu kadar turistik de bir tesis. İnşallah Türk futboluna yararlı bir tesis olur” diye konuştu.

“BASKI YEDİK AMA POZİSYON OLMADI”

İyi bir maç oynadıklarını dile getiren Şenol Güneş, “Dirençli bir takımla oynadık. Savaşan bir takım. Biz de iyi savaştık. Oyun olarak da pozisyon olarak da biz hakimdik ama attığımız goller geride kaldı rakibe verdiğimiz pozisyonlar az sayıda olsa da enteresan goller yedik. Etkili gol pozisyonları yokken 2 gol yedik. İkinci yarının son bölümlerinde baskı yedik ama pozisyon olmadı. Hak ettiğimiz bir galibiyetti. 3 puan önemliydi. Oyun olarak kötü değildik. Ama bazı pozisyonları gole çevirmemiz gerekirdi. Az pozisyon versek de rakibe gol yiyoruz. Seyirciye teşekkür ediyorum. Oyuncularımı da tebrik ediyorum, iyi çalıştılar” şeklinde konuştu.

“BEN BİR HATA GÖRMEDİM”

Hakemin maç performansının sorulması üzerine deneyimli çalıştırıcı, “Maçta bizden yana takdir hakkı kullandığını düşünmüyorum. Maçın gidişiyle alakalı hakemin kararları hakkında kanaat kullanmıyorum. Ben bir hata görmedim. Ev sahibi olarak takdir haklarını da bizden yana kullandığını ben görmedim” yanıtını verdi.

“TAKIMIMIZ ATAK YAPMAYI SEVİYOR”

“Biz zaten daha önce yediğimiz 2 gole de bakınca yüksek toptan dönünce yaşanan pozisyonlarda golü yedik” diyerek açıklamalarını sürdüren Şenol Güneş, “Takımımız atak yapmayı seviyor ama atak yaparken kaybettiğimiz basit toplar bizi etkiliyor. Necip’ten sonra zaten İsmail’in olduğu bölümde Quaresma’yı da sola aldık ve rakibin daha fazla atağı vardı buradan. Sonra Tosic’i almak istedik. Serdar’a kramp girdi ve Beck’i almak zorunda kaldık. Oyunun gidişine göre farklı değişikliler yapacaktık ama futbol bu” ifadelerini kullandı.

FİKRET ORMAN’I ELEŞTİRDİ

“Hamza hoca enteresan istekliydi” diyen Başkan Fikret Orman’ın sözlerinin hatırlatılması üzerine Şenol Güneş, şöyle konuştu:

“İstekli olması gayet normal. Rakibin iyi olması arzulu olması bizi daha zorluyor, zorlayacaktır. ‘Rakip niye iyi oynadı’ demek doğru değil. Rakibimizin savaşmasını normal karşılarım. Rakiplerin tam yükselme dönemlerini yakalıyoruz. Rakip futbol oynuyorsa ‘ben niye oynamıyorum’ demem oynamamız gerekir çünkü. Kasımpaşa maçında basit 2 gol yedik kaybettik ama burada da basit 2 golün ardından kazandık. Bugün maçın tamamında kazanmak bizim hakkımızdı. Ne hakem ne de başka bir şey maçın skorunu etkilemedi."

“QUREASMA BAZEN BÖYLE ŞEYLER YAPIYOR”

Quresma’nın maç sonunda gördüğü kırmızı kartla ilgili deneyimli çalıştırıcı, “Hosogai sert bir oyuncu. Zaten oyun bitmişti. Düdükte bitmek için çalmıştı ama devamında kontrolünü kaybetti Ricardo iyi oynamasına rağmen hiç gereksiz yere kart gördü. Bir oyuncudan mahrum kaldık. Bir oyuncudan mahrum kalmak doğru değil. Qureasma bazen böyle şeyler yapıyor” ifadelerini kullandı.

“HER ŞEY MÜKEMMEL OLSA…”

Sivas maçında da en iyi futbollarını oynayacaklarını kaydeden Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Artık buraya odaklanacağız. Bugünkü maçın ambiyansı çok farklıydı. İstek faktörü geçen hafta daha düşüktü mesela bu maçta da tam tersi. İstekten kaynaklanan telaş ve paniklerde yaşadık. Bazen o kadar basit top kayıpları yaptık ki gereksiz şutlar da attık. Her şey mükemmel olsa zaten sorun kalmaz o zaman neyle uğraşacaksın” dedi.

Çarşamba günü oynanacak derbi maçla ilgili yorum yapmayacağını ifade eden Güneş, “Derbiyle benim hiç ilgim yok, bir maç oynanacak ve inşallah güzel bir maç olur. Boğazın incisi oldu bu stat. Taraftarın aşkla beklediği bir maç vardı. Taraftarın gerçek sevgisinin kaybolmadığını bir kez daha gördük. Eski sevgi paslanmamış olabilirdi ama daha da fazlası ortaya çıktı. Olimpiyat, Başakşehir burası, biz hep yer değiştirdik. Aslında sorunlarla boğuşuyoruz. Defansta da sıkıntılar yaşıyoruz. Rakipte bizde ilk defa bu stadda oynadık. Buraya alışmak… Soyunma odasına bile ilk kez girdik. Güzel bir düzene sahip bir Beşiktaş, şampiyon Beşiktaş’ın daha da iyi olacağını düşünüyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Kaynak: İHA