Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Arena açılışı konuşması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vodafone Arena'nın açılışında yaptığı konuşmada Şeref Bey Stadı'nda futbol oynadığı yılları hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Arena açılışı konuşması
İstanbul'da yapımı tamamlanan Vodafone Arena, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla açıldı.

Arena'nın açılış konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şeref Bey Stadı'nda futbol oynadığı yılları hatırlattı.

Cumhurbaşkanı, '70'li yıllara gidelim dedim. Şeref Stadı'nda oynadığımız yıllar. Böyle çim saha yok, toprağın içerisinde düştüğünüz zaman zımpara gibi vücudun derilerinin kalktığı yıllar... Örnek statlardan birine kavuşmak, gelişmenin göstergelerinden biri oldu. Beşiktaş böyle bir stadı çok önceden hak ediyordu. Gecikmiş hakkını elde etti.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Arena açılışı konuşması

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

'ŞEREF STADI'NDA OYNADIĞIMIZ YILLAR...'
'Beşiktaş Arena stadının, Kartalımızın yeni yuvasının hayırlı olmasını diliyorum. Başarılar, bol gollü galibiyetler diliyorum. 70'li yıllara gidelim dedim.. Şeref Stadı'nda oynadığımız yıllar... Böyle çim saha yok, toprağın içerisinde düştüğünüz zaman zımpara gibi vücudun derilerinin kalktığı yıllar... Örnek statlardan birine kavuşmak, gelişmenin göstergelerinden biri oldu.

'BEŞİKTAŞ BÖYLE BİR STADI ÇOK ÖNCEDEN HAK EDİYORDU'
Beşiktaş böyle bir stadı çok önceden hak ediyordu. Gecikmiş hakkını elde etti. İlk projeyi de gördüğüm zaman, dış görüntülerle ilgili temennilerim olmuştu. Sağ olsun Fikret başkan, tam olarak yapmış. İstanbul'a ve Türkiye'ye kazandırılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Hükümetimize de teşekkür ediyorum.

'ŞU AN BULUNDUĞUMUZ YER ESKİ AÇIK'
50 trilyon civarında bir destekle bu stat yapılmış oldu. En büyük tebriği Beşiktaşlılar hak ediyor. Beşiktaş taraftarı heyecan ve sadakatiyle farkını her zaman ortaya koymuştur. Şu anda bulunduğumuz yer eski açık. Amatörde oynadığımız zamanlar buradan izlerdik. Artık rekabetin çok farklı yaşanacağı bir stat haline geldi. Centilmenlik her spor alanında önemli. Milyonlarca taraftarın olduğu futbolda çok daha önemli.'

ERDOĞAN ŞEREF BEY STADI'NDA OYNAMIŞTI
Bundan 40 yıl önce futbolcu olarak İnönü Stadı'na çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeldeğerimeni Spor - İETT Spor maçının ardından poz vermişti. Erdoğan 40 yıl sonra Beşiktaş Arena'nın açılışını yaptı.