Hentbol Açıklaması Kadınlar Challenge Kupası

Kastamonu Belediyespor Antrenörü Kalyoncu: 'En iyi performansı göstererek finale kalmayı, Kastamonu ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeyi amaçlıyoruz'.

Kastamonu Belediyespor Kadın Hentbol Takımı, Challenge Kupası yarı finalinde yarın ve 3 Nisan Pazar günü Ukrayna ekibi Karpaty ile karşılaşacak.

Kastamonu Belediyespor'un Ukrayna temsilcisiyle yaptığı görüşmeler neticesinde her iki maç da Kastamonu'da yapılacak. Yarı final müsabakalarında ilk maç yarın saat 17.00'de, ikinci müsabaka ise 3 Nisan Pazar günü saat 15.00'te Atatürk Spor Salonu'nda oynanacak. Maçları, Belçikalı Stephen Martens ve Angelo Verdonck yönetecek.

Kupaya 4. turdan katılan Kastamonu Belediyespor, bu turda Polonya temsilcisi Metraco Zaglebie Lubin'i, çeyrek finalde de Hollanda ekibi Virto-Quintus'u eleyerek yarı finale yükselmişti.

Ligi 4. sırada tamamlayan ve Türkiye Kupası'nda yarı finalde elenen Kastamonu Belediyespor, Avrupa kupalarında finale kalmak için mücadele edecek.

- 'İnşallah final oynayan ilk Türk takımı da biz oluruz'

Antrenör Osman Kalyoncu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kastamonu Belediyespor'un Avrupa kupaları tarihinde yarı final oynayan ilk Türk takımı olduğunu belirterek, 'İnşallah final oynayan ilk Türk takımı da biz oluruz.' ifadesini kullandı.

Türkiye'yi Avrupa kupalarında bu sezon temsil etmelerinden dolayı mutlu olduklarını dile getiren Kalyoncu, 'Bu maçlarda en iyi performansı göstererek finale kalmayı, Kastamonu ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeyi amaçlıyoruz. Sakatlıklara rağmen sporcularımızın güzel mücadele sergileyeceğine ve hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum.' diye konuştu.

Avrupa kupalarının ardından Süper Lig'de de play-off oynayacaklarını bildiren Kalyoncu, Kadınlar Challenge Kupası maçlarının tarihiyle çakışması nedeniyle play-off maçlarının ertelendiğini hatırlattı.

Ligi ve Avrupa kupasını en iyi şekilde bitirmeye çalışacaklarını anlatan Kalyoncu, 'Kastamonu'da böyle bir atmosferin yaşanması, ilk defa Avrupa kupalarında yarı final oynanması beni çok mutlu eden bir tecrübe oldu. Avrupa kupalarında başarılı olduğun zaman sadece Kastamonu için değil, Türkiye de bizi kucaklamış oluyor. Bu, bizi daha mutlu ediyor.' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA