Altınordu Tarihi İle Buluşuyor

Kulüp, daha önce takımda forma giyen İzzet Özbaydur ile Fevzi Akbulut'u Sait Altınordu Yerleşkesi'nde konuk etti.

Altınordu tarihi ile buluşuyor projesini hayata geçiren Altınordu Kulübü daha önce takımda forma giyen İzzet Özbaydur ve Fevzi Akbulut'u Sait Altınordu Yerleşkesi'nde konuk etti.

Altınordu Kulübünden yapılan yazılı açıklamada, Sait Altınordu Yerleşkesi'nde sosyal faaliyetler yöneticisi Elif Can ve sporcu özlük işleri yöneticisi Funda Hızlı Atik tarafından misafir edilen İzzet Özbaydur ve Fevzi Akbulut'un Altınordu tarihçisi Kenan Akseki ile bir araya geldiği belirtildi.

1942-1950 yıllarında kırmızı-lacivertli formayı giyen İzzet Özbaydur ve 1957-1960 döneminin önemli oyuncularından Fevzi Akbulut'un anılarını çocuklarla da paylaştığı bildirildi.

92 yaşındaki İzzet Özbaydur, Altınordu'yu her dönem yakından takip ettiğini, kısıtlı imkanlara sahip kulübün artık geride kaldığını belirterek, ”Burada gördüğüm tablo, gözlerimi yaşarttı. Selçuk-Efes Tesisleri'ni de gidip gördüm. Binlerce çocuğun Altınordu formasını giydiğini görmek çok heyecan verici” ifadelerini kullandı.

80 yaşındaki Fevzi Akbulut ise futbolculuk döneminde zor günler yaşadıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

'Bizim zamanımızda doğru düzgün malzeme bile yoktu. Eşofman sahibi olabilmek için ödüllü bir koşu yarışmasına katılmıştım. Sabah koştum, eşofmanı kazandım, öğleden sonra da maça çıktım. Şimdi görüyorum ki burada çocukların kahvaltıda ne yiyecekleri bile yazılı. Bu, bana göre büyük bir devrim. Başkanımız Seyit Mehmet Özkan Türk futbolunda devrim yaptı ve kısa süre sonra herkes buna ayak uyduracak' değerlendirmesinde bulundu.

İki efsane isim, kulübe 1958 yılında Alsancak Stadı’nda Fenerbahçe ile oynanan maçtaki takım fotoğrafını hediye etti.

Kaynak: AA