Özyakup İddialı Konuştu

Beşiktaş’ın genç yıldızı Oğuzhan Özyakup, 3-1 kazandıkları Eskişehirspor maçı sonrası yaptığı açıklamada, “Bizim hala 1 maç eksiğimiz var, hala her şey bizim elimizde, şampiyonluk yolunda üstün olan taraf biziz diye düşünüyorum” dedi.

Beşiktaş, ligin 24. haftasında evinde Eskişehirspor’u 3-1 ile geçti. Maç sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Beşiktaş’ın 23 yaşındaki yıldızı Oğuzhan Özyakup, bu karşılaşmanın almaları gereken bir karşılaşma olduğunu ve alacaklarında da emin olduklarını belirterek, “İyi hazırlanmıştık. İlk 10-15 dakika biraz ağır başlardık çünkü Eskişehirspor baya kapandı. İlk golü bulduktan sonra daha fazla alan vereceklerini biliyorduk. Öyle de oldu. Pozisyonlara girdik. İkinci yarı baya pozisyon kaçırdık ama ona rağmen net bir skorla maçı aldık" dedi.



BASINI ELEŞTİRDİ

Yapılan eleştiriler hakkında da konuşan Özyakup, zaman zaman gereğinden fazla eleştirildiklerini, zaman zaman ise gereğinden fazla övüldüklerini söyledi.

Özyakup, “Biz Fenerbahçe’yi evimizde yendik, geçen hafta Fenerbahçe’ye Kadıköy’de mağlup olduk ama hala her şey bizim elimizde. Ancak farklı bir algı oluşturuluyor. Bizim hala 1 maç eksiğimiz var, hala her şey bizim elimizde, şampiyonluk yolunda üstün olan taraf biziz diye düşünüyorum. Bir futbolcu eleştiriye her zaman açık olmalı, her zaman onun üzerinde durmalı. Buna her zaman katıldım ama size demek istediğim bir kaç şey var, bizi nasıl eleştiriyorsanız, kendinizi de eleştirin. Avrupa’da bazı şeyler nasıl yazılıp çiziliyor, bunlara bakın ve bunlardan bir şeyler öğrenebiliriz hepimiz. Biz nasıl en büyük oyuncuları örnek alıyorsak, bana göre sizlerin de bunları yapması gerekiyor” diye konuştu.



“OYUNCULARIN ELEŞTİRİYE AÇIK OLMASI GEREKİYOR”

Fenerbahçe maçından sonra çok eleştiri olduğunu belirten Özyakup, “Oyuncuların her zaman eleştiriye açık olması gerekiyor. Çünkü oyuncu bana göre kendini geliştirmeli. Devre arasında verdiğim röportajda, gerektiğinden fazlasıyla övüldüğümüzü söylemiştim. Zamanı gelecek bize tam tersi olacak dedim. Bana göre çok iyi giderken fazlasıyla övülmememiz gerekiyor. Yenilgiler sonrasında o kadar fazla eleştirilmememiz gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Özyakup, şampiyonluk yarışında her şeyin ellerinde olduğunu ve yolun sonunda gülen tarafın kendileri olacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA