Göksel Gümüşdağ İsyan Etti

Medipol Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, 3-3 berabere bitirdikleri Galatasaray maçı sonrası açıklamalarda bulundu. Gümüşdağ, "Böyle bir adalet olmaz. Tepkiliyiz ama bir yandan da sükunetimizi korumak zorundayız. Bu kabul edilebilir düzeyde değil" dedi.

Medipol Başakşehir, Spor Toto Süper Lig’in 24. haftasında deplasmanda Galatasaray ile 3-3 berabere kaldı. Karşılaşma sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Medipol Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, hakem hatalarının olabileceğini ancak bunun kabul edilebilir bir seviyesinin olduğunun altını çizerek, “Mutlak bununla ilgili gerek çalışma, gerek eğitimin arttırılması gerektiğini söyledik. Bir teknoloji hakemliğini başından beri söyledik. Bu masa başımı olur, canlı yayın aracı mı olur; onu yakın zamanda İnfantino bir açıklama yaptı. Bunun mutlak futbola girmesi lazım. İlk maçta Podolski’nin elle attığı golü bütün stat gördü ama hakem görmedi. Bugüne bakıyorsunuz, Galatasaraylılar da bana söylediği; ‘başkanım böyle penaltımı olur’ dedi.

Penaltıya kadar iyi yönetti ama penaltı yanlıştı” diye konuştu.

“BÖYLE ADALET OLMAZ”

Başakşehir’in bu sene de Avrupa hedefi olduğunu vurgulayan Gümüşdağ, “Bugün Galatasaray’ın da üçüncülük hedefi var. Rakibi 5 puan geride bırakmış oluyorduk. Böyle bir adalet olmaz. Tepkiliyiz ama bir yandan da sükunetimizi korumak zorundayız. Bu kabul edilebilir düzeyde değil. Bakın 10 hafta kaldı, farklı yöne gidiyor iş. Mesela Başakşehir değil. Bugün yönetilemeyen bir maç vardı. 85’de verdiği kararla 2 puanımızı bıraktık burada. Hakemlerin iyi niyeti ile ilgili bir şüphem yok. Ama kalitesiyle, seviyesiyle baskı altında karar verme yeteneği ile ilgili büyük sıkıntı var. Bağımsız gözlemciler tarafından puanlanması lazım bu hakemlerin. Özellikle bağımsız. Premier Lig’de nasıl yapılıyorsa. Bunlar yapılmalı” şeklinde konuştu.

“BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYIZ”

Türk futbolu ve hakemliğin kabul edilemez seviyelerde olduğunu ve bunu hep söylediklerini belirten Gümüşdağ, “TFF’nin bunların önemlini alması lazım. Gerekirse teknoloji hakemliği. Basketbolda oldu neden olmasın. Oyuncular da hakemi aldatmasın. Umut’a satı kart verilmesi lazım ama yapmadı. Taraftarın da yapmaması lazım. Herkesin bu işin içinde olması lazım. Ben tepkiliyim ama sükunetimi korumam lazım. Ama 5 puandan bahsediyorum. O 3 puan unutuldu, bu 2 puanda unutulacak. Ama biz bunun peşini bırakmayız. Konu sadece Başakşehir değil. Futbolun içine ne gerekiyorsa bu değişim gerekli” ifadelerini kullandı.

"BÖYLE DEVAM EDERSE…"

Yabancı hakem konusu ile ilgili gelen bir soruya ise Gümüşdağ, “Biz Kulüpler Birliği Vakfı’nda 5 tane maddeden bahsettik. TFF bununla ilgili Premier Lig ile ilgili kontak kuracağı bilgileri ilettik. Değerli arkadaşlar, mesela sadece hakemlerin yabancı olması değil. Mesela sistemin değişikliği. 25 yıl önce de sahada bu gözlemci vardı şimdi de ayı şekilde. Bu sistem niye değişmiyor. Neden, sebep ne? Federasyonun her türlü imkanı var, yapabilir. Merak ediyorum bu hakem arkadaşım kaç puan alacak. 5 tane madde verdik. Biz yine teknoloji hakemliği diyoruz. Son 10 haftasına kadar farklı sıkıntılar yaşanır böyle devam ederse” açıklamalarında bulundu.

Kaynak: İHA