'Annem Futbol Oynuyor' Etkinliği

Denizli'de kadınlardan oluşan takımlar 'kadına şiddete hayır' sloganıyla gösteri maçında karşılaştı.

Denizli'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde kadınlardan oluşan takımlar 'kadına şiddete hayır' demek için futbol gösteri maçı yaptı.

Türkiye Futbol Federasyonu, Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Denizli şubesince bu yıl 7.'si düzenlenen 'Annem Futbol Oynuyor' organizasyonunda kadınlardan oluşan 4 takım mücadele etti.

Çamlık Olea Park Futbol Tesislerindeki müsabakalarda gol atmayı başaran anneler, sevinçlerini çocuk ve eşleriyle paylaştı.

Etkinliğe katılarak maçı tribünden izleyen aileler, oyunculara tezahüratlarla destek verdi.

TÜFAD Denizli Şube Başkanı Bülent Fil, gazetecilere yaptığı açıklamada, 7 yıldır düzenledikleri organizasyonun tamamen kadınlara özel olduğunu ve etkinliğin kadına şiddetin önlenebilmesi için sosyal sorumluluk projesi olarak başladığını söyledi.

Etkinlikte, 'Cimbomun melekleri', 'Fenerbahçenin gülleri', 'Futbolun sultanları' ve 'muallimler' takımlarının olduğunu kaydeden Fil, şöyle konuştu:

'Bu annelerimiz haftada iki gün çalışma yaparak burada maç yapacaklar. Şiddeti kesinlikle kabul etmiyoruz. Bu etkinliğin temel amacıda kadına şiddete hayırdır. Ülkemizde ve dünyada ses getirmek istiyoruz. Biz erkekler olarak kesinlikle şiddet olmasın, şiddetsiz bir dünya istiyoruz. Kadınlarımıza değer vereceğiz ve bu değerin bütün ülkemizin duymasını istiyoruz.'

Oyuncularda Ayşe Erdem, taraftarların tuttuğu takımlardan dolayı yaşanan kötü olayları istemediklerini, futboldaki şiddet ve kadına yapılan her türlü şiddete karşı olduğunu belirterek, 'Şiddet olaylarından dolayı çok üzülüyoruz. Kadınların her yere rahatlıkla girip çıkabileceğini düşünüyoruz. Sporun bayanı, çocuğu ve erkeği yok. O yüzden kadınlar her yerde olmalıdır. Kadına şiddete hayır diyoruz. Her türlü alanda şiddete karşıyız' dedi.

Alev Ölçek ise kadına şiddete hayır demek için bir araya geldiklerini hatırlatarak, kadının her yerde görev alabildiğini gösterebilmek için top oynayacaklarını söyledi.

Organizasyon sonunda katılımcılar ve aileleri hatıra fotoğrafı çektirdi, katılanlara çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: AA