Engelli Basketbolcunun Milli Takım Sevinci

17 yaşındaki bedensel engelli Meryem Tan, 6 ay önce başladığı basketbolda25 Yaş Altı Kadınlar Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı'na seçildi Meryem: 'Almanya'da düzenlenecek şampiyonada milli formayı giyecek olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyorum' 'Milli takım forması giyerek başarımın zirvesine ulaşmak istiyorum'.

SEBAHATDİN ZEYREK - Pamukkale Belediyespor Bedensel Engelliler Basketbol Takımı'nın tek kadın oyuncusu Meryem Tan, 25 Yaş Altı Kadınlar Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı'na seçilmenin sevincini yaşıyor

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde yaşayan 17 yaşındaki Meryem Tan, doğuştan sağ bacağının kısa olması sebebiyle girdiği operasyonda kalça çıkığı sorunu yaşaması nedeniyle iki bacağını da kullanamaz duruma geldi.

Küçük yaştan itibaren tekerlekli sandalyeyle yaşamını sürdürmek zorunda kalan Meryem, basketbol sayesinde öz güven kazanarak hayata umutla bakmaya başladı.

Kısa sürede gelişim gösteren Meryem, 25 Yaş Altı Kadınlar Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı'na girmeyi başardı.

- 'Okul ve basketbol beni yaşama bağlıyor'

Almanya'da mayıs ayında düzenlenecek 25 Yaş Altı Tekerlekli Sandalye Basketbol Avrupa Şampiyonası için hazırlıklarını sürdüren Meryem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bedensel engelli kişilerin hem takım sporlarında hem de bireysel sporlarda pek çok branşta yer aldığını öğrenince basketbol oynamaya karar verdiğini söyledi.

İMKB Teknik ve Anadolu Lisesindeki beden eğitimi öğretmeni sayesinde sporu daha çok sevmeye başladığını anlatan Meryem, 6 ay önce başladığı basketbola ilk başlarda hevesinin olmadığını fakat bu sporun hayatının her alanında değişime sebep olduğunu fark edince düşüncesinin değiştiğini kaydetti.

Zamanla basketbolun kendisi için vazgeçilmez olduğunu belirten Meryem, şöyle konuştu:

'Basketbol sayesinde öz güvenim yerine geldi. Hayatı daha çok sevmeye başladım. Adeta hayata bakışım değişti. Okul ve basketbol beni yaşama bağlıyor. Spor yapmaya başladıktan sonra daha sosyal bir insan oldum, insanlarla daha rahat iletişim kurmaya başladım. Engellilerin spora daha erken yaşlarda başlaması büyük avantaj olacaktır. Özellikle engelli kadın sporcu sayısının artması gerekiyor. Takım arkadaşlarım bana çok yardımcı oluyor. Onlarla çok iyi anlaşıyorum. Almanya'da düzenlenecek şampiyonada milli formayı giyecek olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyorum. Bu turnuvadan birinci olarak dönmeyi hedefliyoruz. Bundan sonraki hedefim sürekli milli takımda yer alabilmek.'

Milli takıma katılması nedeniyle takdir görmesinin kendisini gururlandırdığını ifade eden Meryem, 'Birileri tarafından takip edildiğinizi, başarılı bir sporcu olduğunuz için milli takıma çağrıldığınızı anlıyorsunuz. Çok güzel bir duygu. Milli takım forması giyerek başarımın zirvesine ulaşmak istiyorum. Bu sayede daha üst liglerde mücadele eden takımlara transfer olma şansını da yakalamış olacağıma inanıyorum.'' ifadelerini kullandı.

- 'Meryem, başarılarıyla kendisinden söz ettiriyor'

Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Antrenörü Erol Kayhan, kulüp olarak Meryem gibi potansiyeli yüksek engellileri keşfederek spora kazandırmak için çalıştıklarını dile getirdi.

Sporun engelli rehabilitasyonunda çok önemli bir araç olduğunu ifade eden Kayhan, 'Meryem bunun çok güzel örneği. 6 ay öncesine kadar takım arkadaşlarıyla toplu fotoğraf dahi çektiremeyen Meryem, bugün başarılarıyla ve karakteriyle kendisinden söz ettiriyor.' şeklinde değerlendirme yaptı.

Kaynak: AA