Alima Yeni Malatyaspor'a Yeni İdman Sahası

PTT 1. Lig ekiplerinden Alima Yeni Malatyaspor, Orduzu Pınarbaşı'nda yapımı tamamlanan idman sahasında Balıkesirspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır:'Süper Lig takımına yakışacak bir antrenman sahası oldu' Alima Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Buz:'Elinizdeki malzeme iyi olursa çıta da yükselir'

PTT 1. Lig ekiplerinden Alima Yeni Malatyaspor'un kullanacağı iki idman sahasının yapımı tamamlandı.

Alima Yeni Malatyaspor, 3 Nisan Pazar günü Balıkesirspor ile yapacağı maçının hazırlıklarını Orduzu Pınarbaşı Tesisleri'ndeki yeni idman sahasında gerçekleştirdiği antrenmanla sürdürdü.

Takımın antrenmanını izleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, gazetecilere yaptığı açıklamada, idman sahalarının yapımının biraz geciktiğini, daha erken bir sürede yapılması ve faaliyete geçilmesi gerektiğini söyledi.

Dolgu çalışmaları ve bazı sıkıntılardan dolayı idman sahalarının geciktiğini belirten Çakır, 'Şu anda takımımız antrenmanlarını burada yapıyor. Dolayısıyla güzel bir saha oldu. Süper Lig takımına yakışacak bir antrenman sahası oldu. Bizler de ilk antrenmana açıldığı zaman hem gelip burayı görmek hem de futbolcu kardeşlerimize destek olmak istedik.' diye konuştu.

Çakır, bütün Malatyalıların takıma sahip çıkmasını isteyerek, 'Kenetlenmemiz gerekiyor. İş adamlarımızın ve sermaye sahiplerimizin katkı sağlaması gerekiyor. Takımın altyapısının iyileştirilmesi gerekiyor. Olaya bir bütün olarak bakmak gerekiyor. Malatya'yı gelecekte güzel günlere taşıyacak bir takımımız var. Eksikliklerimiz tabii ki var ama bunları tamamlayacak zamanımızda var.' ifadelerini kullandı.

- Buz: 'İyi bir kenetlenme imkanı bulduk'

Alima Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü İrfan Buz ise takım için iki önemli idman sahası yapıldığını belirterek, ' Elinden gelen her şeyi yapan bir belediye başkanımız var. Elinize böyle şeyler geldiği zaman siz de çıtayı yükselteceksiniz. Elinizdeki malzeme iyi olursa çıta da yükselir. Ben teknik adam açısından burada olmaktan dolayı mutlu ve gururluyum.' diye konuştu.

İstedikleri puanları alamadıklarını ama iyi bir takım olmayı başardıklarını kaydeden Buz, şunları söyledi:

'Şehrimizle birlikte iyi bir kenetlenme imkanı bulduk. Tabii ki biz futbolcu, teknik ekip ve kulüp olarak sonuçları getirmek zorundayız. O sonuçları da yavaş yavaş getiriyoruz. Bu anlamda bizden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen belediye başkanımız Ahmet Çakır’a teşekkür ediyorum. Başkan Adil Gevrek’te elinden geleni yapıyor. Ona da çok teşekkür ediyorum. Başkanımızın buraya gelmesi bizi motive ediyor. Gerçekten bu çok önemli bir durumdur. Bu hafta çok önemli bir müsabakaya çıkacağız. İnşallah kalan tüm haftalarda alabileceğimiz kadar puanları alıp, doğru işler yapacağız.'

Kaynak: AA