Efsane Geri Dönüyor
Yıllar sonra tekrar profesyonel liglere dönme şansı yakalayan Kocaelispor’da Başkan Bahri Yavuz, “Biz Kocaelisporluluk bilincinin artması ve büyümesi için bu mücadeleyi veriyoruz” dedi.
Türkiye’nin profesyonel liglerde defalarca kupa kaldırmış takımlarından biri olan Kocaelispor, yıllar sonra profesyonel liglere geri dönme şansı yakaladı. Borçlarından dolayı sürekli bir alt lige inen Kocaelispor, 19 ay önce kulübü devralan genç yaştaki başkanı Bahri Yavuz ve yönetimi ile birlikte üzerindeki ölü toprağını attı. Bir anda atağa geçen Kocaelispor, Kocaeli halkını da arkasına alarak iyi bir rüzgar yakaladı. Mücadele ettiği Bölgesel Amatör Lig 12. Grup’ta ligin bitimine 5 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Kocaelispor, profesyonel liglere geri dönmenin heyecanını yaşıyor.
PLAY-OFF MAÇINDA SAHAYA 1011 KİŞİ ÇIKACAK
Kocaelispor Başkanı Bahri Yavuz, Kocaelispor’un 50. yılına özel olarak başlatılan “Sahaya 1011 kişi çıkıyoruz” kampanyasını anlattı. Kocaelispor Başkanı Yavuz, “1011 öncelikle bütün şehrin Kocaelispor etrafında kenetlendiğini, bir arada olduğunu göstermek için başlattığımız bir kampanya. Kocaelispor 1966 yılında kurulmuş. Bu yıl bizim yönetimimizde 50. yılını tamamlayacak. O yüzden 2016 her anlamda önemli bir yıl Kocaelispor için. Kulübümüzün geçmişten gelen köklü sorunları var maalesef. Hem ekonomik anlamda sorunlarımız var hem de son 5 senede 4 lig düşmesi sebebiyle manevi anlamda bir güven kaybı var şehrimizde. Biz kulübümüzü 19 aydır yönetiyoruz. 19 aydır yapmaya çalıştığımız ilk şey de, şehirdeki güven duygusunu geri kazanmak ve kulübümüzü dokunulabilir hale getirmek. Bu kampanyada, ‘50. yılda bizi sevenlerin isimlerini tarihe yazdıralım’ düşüncesi ile yola çıktık. 50. yılımız anısına bir forma tasarımı yaptık. Bu formamızın üzerinde kulübümüze en az bin TL bağışta bulunacak bin kişinin isminin yazmasına karar verdik. Şu anda bulunduğumuz ligde şampiyonluğumuzu 5 hafta kala ilan ettik. Bunun üzerine sezon sonunda bir play-off maçı oynayacağız. Bu play-off maçına da bin 11 kişiyle çıkmak istedik. Bizimle olan bin kişi ve 11 futbolcu arkadaşımız ile sahaya çıkmak istedik. Bunu yaparken de, tabii ki kulübümüzün ekonomik ihtiyaçları var ama ondan daha önemlisi, bu bin kişi şehrin esnafı, tüccarı, doktoru, öğretmeni, taraftarından oluşuyor. Taraftarlarımız kampanyanın daha ilk 3 gününde çok büyük ilgi gösterdi. Ekonomik olarak imkanı olmayan taraftarlarımız mahallesinden para toplayıp mahallesinin ismini yazdırdı. Dolayısıyla başarıya da ulaşacağız. Bizim önceliğimiz ekonomik kazançtan daha çok, şehrin bu takım etrafında kenetlendiğini bir kez daha göstermekti” şeklinde konuştu.
22 BİN TARAFTARLA BÖLGESEL AMATÖR LİG REKORU
Kocaeli’de yaşayan vatandaşların Kocaelispor’a nasıl sahip çıktığını da anlatan Başkan Yavuz, “Biz geçen sene Bölgesel Amatör Lig’de taraftar rekoru kırdık. 22 bin civarında taraftarımızın önünde harika bir maç oynadık. O gün son 10 dakika kalan izdihamdan dolayı stadımızın kapılarını açmak zorunda kaldık. Kocaelispor gerçekten bu şehrin en büyük markası, en büyük değeri. Kocaelispor’un 20 yıl Süper Lig’de mücadele etmiş olması, 2 tane federasyon kupası, Avrupa kupalarında mücadele etmiş olması, bu şehirde kulübe karşı duyulan ilgiyi, aidiyeti maksimum seviyeye getirmiş. Evet, Kocaelispor belki son yıllarında bazı sıkıntılı süreçler yaşadı. Ama bu kulübe duyulan sevgiyi asla azaltmadı. Tam tersi, kulübe duyulan güvenin, bizim sağladığımız şeffaflığın, yönetim kalitesinin ortaya çıkması ile insanların aidiyet duygusu daha da arttı, bağlılığı daha da arttı. Bizim geçtiğimiz yıl oynadığımız seyirci sayısına, tahmin ediyorum, Süper Lig’de belki de 2-3 takım oynamıştır. 14 bin seyirci ortalamasıyla oynadık bütün maçlarımızı. Bu sene de aynı şekilde, taraftar sayımız 10-12 binin altına düşmüyor” ifadelerini kullandı.
HALKIN TAKIMI KOCAELİSPOR
Kocaelispor tribünlerinin kalitesinden de bahseden Başkan Bahri Yavuz, “Bizim geçen sene çıkarken iki tane sloganımız vardı. Birincisi, ‘Bu kulüp kendi ayakları üzerinde durmak zorunda’ dedik. İkinci olarak da, ‘Kimseye muhtaç olmaması gerekiyor’ dedik. O yüzden ilk çıkış noktamızda, ‘Halkın takımı Kocaelispor’ dedik. Sahaya, bütün maçlarımızda bu pankartla çıktık. Şehrin her noktasında bütün sivil toplum örgütlerini, dernekleri, odaları, sendikaları, ilkokulları, ortaokulları gezdik. Geçen sene ilkokullarda sadece 20 bin kardeşimize kurşun kalem, silgi gibi araç gereçlerini dağıttık. Biz Kocaelisporluluk bilincinin artması, büyümesi için bu mücadeleyi veriyoruz. Her hafta stadımızda bin civarında 5 yaş ile 15 yaş arasında çocuk taraftarımız oluyor. Gerçekten harika sahneler yaşanıyor. Biz stadımızın kapılarını maç öncesinde de, devre arasında da çocuklarımıza açıyoruz. Tribünlerimizde 20 aydır ne en ufak bir şiddet olayı ne de küfür yaşandı. Maçlarımız gerçekten bir karnaval havasında, muazzam bir coşku ve keyifle geçiyor. Bayan taraftar sayımız da bin civarında oluyor her maç. Bütün maçların öncesinde stat kapılarında bayanlara karanfil dağıtıyoruz, çocukların yüzlerini boyuyoruz. Ellerine balonlar, bayraklar veriyoruz. Gerçekten büyük emek veriyoruz ve bunun karşılığını da her geçen gün artan coşku ve aidiyet duygusu ile alıyoruz. İsmetpaşa Stadı, son bir buçuk senedir, biz göreve geldiğimizden beri, Türkiye’nin en keyifli, en coşkulu, en huzurlu tribünlerinden birisi. Bizim o konuda hiçbir kaygımız yok. Profesyonel lige çıktığımız zaman da bu coşkunun artarak büyüyeceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.
"50. YILIMIZI İSMETPAŞA’DA DOLDURMAK İSTEDİK"
Kocaelispor tarihinde önemli bir yer tutan İsmetpaşa Stadı’nın yıkılmasına da değinen Kocaelispor Başkanı Bahri Yavuz, “Aslında bu sene başında yıkılacaktı. Biz yönetim kurulu olarak ciddi bir emek ve çaba harcadık. Yıkımı bir sene ertelettik. En azından 50. yılımızı bu stada doldurmak istediğimizi belirttik. ‘Tekrar profesyonel lige bu stada dönmek istiyoruz’ dedik. İsmetpaşa’nın yıkılması çok ciddi bir sıkıntı bu anlamda. Ama bu konuda hem Emlak Konut hem de yatırımcı firma ile halen görüşmelerimiz sürüyor. Bu sene de yıkılmaması için çaba harcamak istiyoruz. Ama gerçekten burada çok fazla parametre var. Bu sürecin çok fazla ayağı var. Biz yine elimizden geleni yapacağız. Ama biz çok uzun bir yola çıktık. Bu yüzden bunlara ufak sorunlar olarak bakmak zorundayız. Şehrimizle birlikte bunun da mutlaka çözümünü üreteceğiz” sözlerine yer verdi.
"SON 15 YILDA ÇOK CİDDİ SIKINTI VAR"
İsmi bir dönem sadece ekonomik sorunlarıyla anılan Kocaelispor’un, ekonomik olarak geldiği noktayı da anlatan Yavuz, “Şehirdeki güven ve birliktelik duygusu konusunda çok pozitif yol aldık. Ama ekonomik olarak Kocaelispor’un son 15 senesinde çok ciddi sorun var. Bunun son 7-8 senesinde güven kaybı anlamında da çok fazla sorun var. Doğal olarak son 15 senede gördüğünüz bir zararı, 18 aylık bir süre içerisinde bertaraf etme şansınız yok. Bu bir süreç, biz bu süreci baştan sona şehrimizle paylaştık. Sabır göstermemiz ve hep birlikte çalışmamız gerektiğini anlattık. Aynı şey geçerli. Biz bu süreci, 15 senede geldiğimiz süreci, 18 ayda, 24 ayda çözebilme şansımız yok. Ama şunu söyleyebiliriz; Kendi dönemimizi şehrimizle birlikte yönetiyoruz. Borçlanmıyoruz. Ama 1 TL, ama 10 TL, ne olursa olsun her ay mutlaka geriye dönük bir borç ödüyoruz. Yabancı futbolcu borçları bizim için önemli bir kambur. Biliyorsunuz FIFA borçları. Zaman zaman kulübümüz bununla ilgili puan silme, küme düşürme cezalarıyla bile karşı karşıya kalabilecek noktaya geldi. Göreve geldiğimiz günden beri yabancı futbolcularla bir takım yapılandırmalar yaptık. Onları belirli planlar dahilinde ödüyoruz. Tabii ki çok zorlanıyoruz. Burada tabii ki yönetim kurulumuz çok büyük zorluklar yaşıyor. Fedakarlıklar yapıyorlar. Biz fedakarlık yapıyoruz, şehrimiz yapıyor. Ama dediğimiz gibi, 3 kere düşünüp bir kere harcıyoruz. Ancak şehir bu kulübün 1 kuruşunu bile boş yere harcamadığını çok net görüyor. Bu kulüp kendi kaynağını kendisi üretiyor, projelerini üretiyor, şehirden aldığı geri dönüş ile üretiyor ve bunu çok dikkatli değerlendiriyor. O yüzden, evet yolumuz çok uzun. Ama biz mecburuz. ‘Ağaca yaslanma kurur, insana yaslanma ölür’ mottosuyla devam edeceğiz. Sadece insana yaslanarak değil, şehirdeki tabana yayacağımız duyguyla, sevgiyle bu işi büyüteceğiz. Tabii ki bu zaman alacak. Ama bu kulübün geleceği için, kendi ayakları üzerinde durması için, gerekli olan da bu” ifadelerini kullandı.
PLAY-OFF MAÇINDA SAHAYA 1011 KİŞİ ÇIKACAK
Kocaelispor Başkanı Bahri Yavuz, Kocaelispor’un 50. yılına özel olarak başlatılan “Sahaya 1011 kişi çıkıyoruz” kampanyasını anlattı. Kocaelispor Başkanı Yavuz, “1011 öncelikle bütün şehrin Kocaelispor etrafında kenetlendiğini, bir arada olduğunu göstermek için başlattığımız bir kampanya. Kocaelispor 1966 yılında kurulmuş. Bu yıl bizim yönetimimizde 50. yılını tamamlayacak. O yüzden 2016 her anlamda önemli bir yıl Kocaelispor için. Kulübümüzün geçmişten gelen köklü sorunları var maalesef. Hem ekonomik anlamda sorunlarımız var hem de son 5 senede 4 lig düşmesi sebebiyle manevi anlamda bir güven kaybı var şehrimizde. Biz kulübümüzü 19 aydır yönetiyoruz. 19 aydır yapmaya çalıştığımız ilk şey de, şehirdeki güven duygusunu geri kazanmak ve kulübümüzü dokunulabilir hale getirmek. Bu kampanyada, ‘50. yılda bizi sevenlerin isimlerini tarihe yazdıralım’ düşüncesi ile yola çıktık. 50. yılımız anısına bir forma tasarımı yaptık. Bu formamızın üzerinde kulübümüze en az bin TL bağışta bulunacak bin kişinin isminin yazmasına karar verdik. Şu anda bulunduğumuz ligde şampiyonluğumuzu 5 hafta kala ilan ettik. Bunun üzerine sezon sonunda bir play-off maçı oynayacağız. Bu play-off maçına da bin 11 kişiyle çıkmak istedik. Bizimle olan bin kişi ve 11 futbolcu arkadaşımız ile sahaya çıkmak istedik. Bunu yaparken de, tabii ki kulübümüzün ekonomik ihtiyaçları var ama ondan daha önemlisi, bu bin kişi şehrin esnafı, tüccarı, doktoru, öğretmeni, taraftarından oluşuyor. Taraftarlarımız kampanyanın daha ilk 3 gününde çok büyük ilgi gösterdi. Ekonomik olarak imkanı olmayan taraftarlarımız mahallesinden para toplayıp mahallesinin ismini yazdırdı. Dolayısıyla başarıya da ulaşacağız. Bizim önceliğimiz ekonomik kazançtan daha çok, şehrin bu takım etrafında kenetlendiğini bir kez daha göstermekti” şeklinde konuştu.
22 BİN TARAFTARLA BÖLGESEL AMATÖR LİG REKORU
Kocaeli’de yaşayan vatandaşların Kocaelispor’a nasıl sahip çıktığını da anlatan Başkan Yavuz, “Biz geçen sene Bölgesel Amatör Lig’de taraftar rekoru kırdık. 22 bin civarında taraftarımızın önünde harika bir maç oynadık. O gün son 10 dakika kalan izdihamdan dolayı stadımızın kapılarını açmak zorunda kaldık. Kocaelispor gerçekten bu şehrin en büyük markası, en büyük değeri. Kocaelispor’un 20 yıl Süper Lig’de mücadele etmiş olması, 2 tane federasyon kupası, Avrupa kupalarında mücadele etmiş olması, bu şehirde kulübe karşı duyulan ilgiyi, aidiyeti maksimum seviyeye getirmiş. Evet, Kocaelispor belki son yıllarında bazı sıkıntılı süreçler yaşadı. Ama bu kulübe duyulan sevgiyi asla azaltmadı. Tam tersi, kulübe duyulan güvenin, bizim sağladığımız şeffaflığın, yönetim kalitesinin ortaya çıkması ile insanların aidiyet duygusu daha da arttı, bağlılığı daha da arttı. Bizim geçtiğimiz yıl oynadığımız seyirci sayısına, tahmin ediyorum, Süper Lig’de belki de 2-3 takım oynamıştır. 14 bin seyirci ortalamasıyla oynadık bütün maçlarımızı. Bu sene de aynı şekilde, taraftar sayımız 10-12 binin altına düşmüyor” ifadelerini kullandı.
HALKIN TAKIMI KOCAELİSPOR
Kocaelispor tribünlerinin kalitesinden de bahseden Başkan Bahri Yavuz, “Bizim geçen sene çıkarken iki tane sloganımız vardı. Birincisi, ‘Bu kulüp kendi ayakları üzerinde durmak zorunda’ dedik. İkinci olarak da, ‘Kimseye muhtaç olmaması gerekiyor’ dedik. O yüzden ilk çıkış noktamızda, ‘Halkın takımı Kocaelispor’ dedik. Sahaya, bütün maçlarımızda bu pankartla çıktık. Şehrin her noktasında bütün sivil toplum örgütlerini, dernekleri, odaları, sendikaları, ilkokulları, ortaokulları gezdik. Geçen sene ilkokullarda sadece 20 bin kardeşimize kurşun kalem, silgi gibi araç gereçlerini dağıttık. Biz Kocaelisporluluk bilincinin artması, büyümesi için bu mücadeleyi veriyoruz. Her hafta stadımızda bin civarında 5 yaş ile 15 yaş arasında çocuk taraftarımız oluyor. Gerçekten harika sahneler yaşanıyor. Biz stadımızın kapılarını maç öncesinde de, devre arasında da çocuklarımıza açıyoruz. Tribünlerimizde 20 aydır ne en ufak bir şiddet olayı ne de küfür yaşandı. Maçlarımız gerçekten bir karnaval havasında, muazzam bir coşku ve keyifle geçiyor. Bayan taraftar sayımız da bin civarında oluyor her maç. Bütün maçların öncesinde stat kapılarında bayanlara karanfil dağıtıyoruz, çocukların yüzlerini boyuyoruz. Ellerine balonlar, bayraklar veriyoruz. Gerçekten büyük emek veriyoruz ve bunun karşılığını da her geçen gün artan coşku ve aidiyet duygusu ile alıyoruz. İsmetpaşa Stadı, son bir buçuk senedir, biz göreve geldiğimizden beri, Türkiye’nin en keyifli, en coşkulu, en huzurlu tribünlerinden birisi. Bizim o konuda hiçbir kaygımız yok. Profesyonel lige çıktığımız zaman da bu coşkunun artarak büyüyeceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.
"50. YILIMIZI İSMETPAŞA’DA DOLDURMAK İSTEDİK"
Kocaelispor tarihinde önemli bir yer tutan İsmetpaşa Stadı’nın yıkılmasına da değinen Kocaelispor Başkanı Bahri Yavuz, “Aslında bu sene başında yıkılacaktı. Biz yönetim kurulu olarak ciddi bir emek ve çaba harcadık. Yıkımı bir sene ertelettik. En azından 50. yılımızı bu stada doldurmak istediğimizi belirttik. ‘Tekrar profesyonel lige bu stada dönmek istiyoruz’ dedik. İsmetpaşa’nın yıkılması çok ciddi bir sıkıntı bu anlamda. Ama bu konuda hem Emlak Konut hem de yatırımcı firma ile halen görüşmelerimiz sürüyor. Bu sene de yıkılmaması için çaba harcamak istiyoruz. Ama gerçekten burada çok fazla parametre var. Bu sürecin çok fazla ayağı var. Biz yine elimizden geleni yapacağız. Ama biz çok uzun bir yola çıktık. Bu yüzden bunlara ufak sorunlar olarak bakmak zorundayız. Şehrimizle birlikte bunun da mutlaka çözümünü üreteceğiz” sözlerine yer verdi.
"SON 15 YILDA ÇOK CİDDİ SIKINTI VAR"
İsmi bir dönem sadece ekonomik sorunlarıyla anılan Kocaelispor’un, ekonomik olarak geldiği noktayı da anlatan Yavuz, “Şehirdeki güven ve birliktelik duygusu konusunda çok pozitif yol aldık. Ama ekonomik olarak Kocaelispor’un son 15 senesinde çok ciddi sorun var. Bunun son 7-8 senesinde güven kaybı anlamında da çok fazla sorun var. Doğal olarak son 15 senede gördüğünüz bir zararı, 18 aylık bir süre içerisinde bertaraf etme şansınız yok. Bu bir süreç, biz bu süreci baştan sona şehrimizle paylaştık. Sabır göstermemiz ve hep birlikte çalışmamız gerektiğini anlattık. Aynı şey geçerli. Biz bu süreci, 15 senede geldiğimiz süreci, 18 ayda, 24 ayda çözebilme şansımız yok. Ama şunu söyleyebiliriz; Kendi dönemimizi şehrimizle birlikte yönetiyoruz. Borçlanmıyoruz. Ama 1 TL, ama 10 TL, ne olursa olsun her ay mutlaka geriye dönük bir borç ödüyoruz. Yabancı futbolcu borçları bizim için önemli bir kambur. Biliyorsunuz FIFA borçları. Zaman zaman kulübümüz bununla ilgili puan silme, küme düşürme cezalarıyla bile karşı karşıya kalabilecek noktaya geldi. Göreve geldiğimiz günden beri yabancı futbolcularla bir takım yapılandırmalar yaptık. Onları belirli planlar dahilinde ödüyoruz. Tabii ki çok zorlanıyoruz. Burada tabii ki yönetim kurulumuz çok büyük zorluklar yaşıyor. Fedakarlıklar yapıyorlar. Biz fedakarlık yapıyoruz, şehrimiz yapıyor. Ama dediğimiz gibi, 3 kere düşünüp bir kere harcıyoruz. Ancak şehir bu kulübün 1 kuruşunu bile boş yere harcamadığını çok net görüyor. Bu kulüp kendi kaynağını kendisi üretiyor, projelerini üretiyor, şehirden aldığı geri dönüş ile üretiyor ve bunu çok dikkatli değerlendiriyor. O yüzden, evet yolumuz çok uzun. Ama biz mecburuz. ‘Ağaca yaslanma kurur, insana yaslanma ölür’ mottosuyla devam edeceğiz. Sadece insana yaslanarak değil, şehirdeki tabana yayacağımız duyguyla, sevgiyle bu işi büyüteceğiz. Tabii ki bu zaman alacak. Ama bu kulübün geleceği için, kendi ayakları üzerinde durması için, gerekli olan da bu” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA