Özbek: CAS'ta Şansımız...

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, UEFA tarafından Avrupa’dan 1 yıl men cezasıyla ilgili cezayı Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) taşıdıklarını söyleyerek, “CAS’ta şansımızın yarı yarıya olduğunu düşünüyorum. CAS’ta verilecek kararda cezamızın kalkma ihtimali yüzde 50” dedi.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, TRT Spor'da katıldığı bir programda açıklamalarda bulundu. Özbek, “UEFA bize bir ceza verdi. Biz bu cezayı CAS'ta savunacağız. CAS'ta şansımızın yarı yarıya olduğunu düşünüyorum. CAS'ta verilecek kararda cezamızın kalkma ihtimali yüzde 50. CAS'a giden cezaların artması söz konusu değil, azalması mümkün. Hatta iptali söz konusu. Galatasaray'ın prestijini geri almak için ve aldığı cezayı ortadan kaldırmak için çalışıyoruz” diye konuştu.

'ORADA SOĞUK BİR DUŞ YAŞADIK'

UEFA'daki toplantıya ilişkin bir olayı ilk kez anlatan Dursun Özbek, “UEFA yetkilileri benim yüzüme bakarak ‘Bizi kandırdınız' dedi.

Orada soğuk bir duş yaşadık. Gömleklerimiz terden sırılsıklam oldu. Bir İngiliz firmasıyla anlaşıyoruz. Galatasaray'ın eski yönetimlerini araştıracağız. En az 10 yıllık dönemi kapsayacak” şeklinde konuştu.

Özbek ayrıca, “UEFA 1+1 yıllık cezayı 1 seneye indirdi ama 2016-2017 sezonu için yıllık futbolcu maaşlarının 65 milyon Euro'yu geçmemesi gerektiği uyarısını da yaptı” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA