Mma Ringlerinde Liseli Kızın Büyük Başarısı

Türkiye MMA (karma dövüş sanatı) Şampiyonasına Afyonkarahisar’ı temsilen katılan Nezahat Keser şampiyonadan 2.’lik ile döndü.

Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesinde gerçekleştirilen müsabakalara 200 yakın sporcunun katıldığı aktarılırken, şampiyonanın yetişkin, genç ve çocuk kategorisinde yapıldığı belirtildi. Gerçekleştirilen yarışmaya genç kategorisinde Afyonkarahisar’dan katılan lise 3. sınıf öğrencisi Nezahat Keser, yarışmada rakiplerini tek tek eleyerek yarışmada ikinci oldu.

Yarışmada büyük bir başarı yakalayan Keser, MMA spor dalında ilk maçı olduğunu ifade ederek, yarışmada başarı sağladığı için çok mutlu olduğunu dile getirdi. Kendisini yarışmaya hazırlayan MMA hocası Hakan Koç’a da teşekkürlerini ileten Keser, MMA alanında ilerleyen dönemlerde Afyonkarahisar ile birlikte Türkiye’yi daha başarılı seviyelere çıkarmak için çaba göstereceklerini kaydetti.

17 yaşındaki lise 3. sınıf öğrencisi Keser yarışmadaki başarısının ardından öğrenim gördüğü Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Ali Ayyıldız tarafından da çeşitli hediyeler ile ödüllendirildi.

Öte yandan, aynı okulda öğrenim gören ve derece yapan İlayda Koç ve Oktay Çınar’da okul yönetimi tarafından ödüllendirildi.

Kaynak: İHA